Dinamo sa Salzburgom odlučuje o raspletu skupine

Foto: fah

Dinamo danas od 18.45 gostuje kod RB Salzburga u susretu trećeg kola skupine E Lige prvaka, uz prijenos na Drugom programu HTV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emisija uoči utakmice počinje u 18 sati, a prijenos kreće u 18.35.

Modri su u prvom kolu na Maksimiru pobijedili moćni Chelsea, hrabro su potom pali na San Siru u gostima kod Milana, a sad slijedi veliki ogled za bodove.

Dinamo će imati težak zadatak, Salzburg nije izgubio kod kuće 20 mjeseci, zadnji klub koji je slavio u Austriji je Villarreal u Europa ligi, a od tada je RB Salzburg nanizao 40 domaćih utakmica bez poraza. S druge strane, DInamo je zadnji put slavio u gostima u Ligi prvaka davne 1998. godine, kad je golom Josipa Šimića svladao Ajax.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kad su izvučene skupine, bilo je rečeno da će se između Salzburga i Dinama voditi borba za prezimljavanje u uropi, za treću poziciju. Iza nas su dva kola, a sada igramo dvije utakmice sa Salzburgom i vjerujem da će nakon te dvije utakmice situacija biti puno jasnija, najavio je Dinamov trener Ante Čačić, kojemu je za današnju utakmicu otpao Stefan Ristovski, a upitan je Josip Mišić.

– Ristovskog neću riskirati, a za Mišića u posljednja 24 sata još ima nade, rekao je Čačić.

Šest godina prošlo je od posljednjeg sudara Dinama i Salzburga. Tada su se susreli u play-offu Lige prvaka, a hrvatski prvak je nakon velike borbe izborio grupnu fazu. I sade će u skupini to biti svojevrsni dvomeč, jer odmah u četvrtom kolu Modri će dočekati Austrijance na Maksimiru, pa se može reći da su ta dva dvoboja gotovo kvalifikacijska, usmjerit će DInamovu europsku sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči današnjih utakmica skupine je prilično izjednačena, predvodi je AC Milan s četiri boda, Dinamo je drugi s tri, Salzburg treći s dva, a Chelsea na zadnjem mjestu ima jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.