Domagoj Bradarić o uspješnom debiju: ‘Stariji igrači pružili su mi veliku podršku i uoči utakmice’

Foto: HNS

Domagoj Bradarić jedan je od onih hrvatskih reprezentativaca koji će posebno pamtiti prijateljsku utakmicu sa Švicarskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvadesetogodišnji prvotimac francuskog prvoligaša Lillea debitirao je za Vatrene i u pobjedu ugradio asistenciju za izjednačujući pogodak Brekala, ali i izuzetno dobru igru.

“S kim sam najprije podijelio dojmove poslije utakmice? Uvijek s obitelji i djevojkom. A naravno da su mi čestitali i stariji suigrači u reprezentaciji. I ne samo to, pružili su mi veliku podršku i uoči utakmice, poručili mi da stoje iza mene i na tome sam im jako zahvalan. Na terenu sam se osjećao vrlo sigurno, nisam imao straha, znao sam da momčad ima veliku kvalitetu. Mi mladi smo se dobro uklopili sa starijim igračima, ali naravno da će nas u nekim utakmicama trebati istrpjeti.”, kaže Domagoj Bradarić poslije utakmice u kojoj je Hrvatska razbila prokletstvo međusobnih utakmica sa Švicarcima.

“Drago mi je zbog toga, momčad je dokazala da se digla poslije loših igara u rujnu. Vjerujem da ćemo na toj razini biti i u utakmicama protiv Švedske i Francuske i da ćemo opet pobijediti. Dobra je stvar što smo se vratili nakon vodećeg pogotka Švicaraca, pomogli su nam i naši navijači koji su stvorili atmosferu kao da igramo kod kuće. Što se moje igre tiče, bio sam na lijevom krilu koje nije moja primarna pozicija, ali zahvalan sam izborniku što mi je dao priliku i što sam se uspio dokazati. Trebalo mi je prvih petnaestak minuta da se malo snađem u novoj ulozi, ali kasnije je sve bilo OK. Ja sam bek, igram tu poziciju cijeli život, ali kad se to od mene traži, spreman sam uskočiti i na druge pozicije u momčadi.”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na upečatljivo izdanje protiv Švicarske, Domagoj stoji čvrsto na zemlji, svjestan činjenice da je tek na početku svog puta među Vatrenima.

“Ja sam već sretan što sam u reprezentaciji, a što se minutaže protiv Švedske i Francuske tiče… Mlad sam, na meni je da radim, a izbornik je taj koji odlučuje. Sve sam do sad zaslužio svojim radom, tako će biti i u budućnosti. Momčad je na prvom mjestu, glavni cilj je pobijediti Švedsku i zadržati rejting uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.”.

Bradarić ističe da su za njegovu karijeru najvažnija dva trenera:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To su Vik Lalić i Siniša Oreščanin, koji su mi puno pomogli u svladavanju nogometnih stvari. Velik iskorak u mojoj karijeri bio je i odlazak u Lille, to mi je puno pomoglo u mom nogometnom razvoju. Naravno da u mojoj igri ima još stvari koje se mogu popraviti i radim na njima svakodnevno, baš kao i na vrlinama. Nikad dosta rada.”, zaključio je Bradarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.