Josip Brekalo: ‘Čekaju nas dvije teške utakmice protiv vrhunskih momčadi’

epa08727786 Switzerland's Becir Omeragic (R) and Croatia's Josip Brekalo in action during the international friendly soccer match between the national soccer teams of Switzerland and Croatia, at the Kybunpark stadium in St. Gallen, Switzerland, 07 October 2020. EPA/PETER KLAUNZER

Josip Brekalo ne odriče se dobrih navika. Krilni napadač Vatrenih protiv Švicarske je postigao gol drugu utakmicu za redom i još jednom potvrdio svoju klasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je bila vrlo važna pobjeda za nas, poslije dvaju poraza u rujnu željeli smo svima dokazati da je to bila iznimka. Vrijedimo puno više, mislim da smo to potvrdili u St. Gallenu.”, kaže Brekalo koji ovako rezonira dobre i strane trijumfa nad Švicarcima:

“S momčadske strane zadovoljan sam što su se novi igrači u reprezentaciji pokazali u najboljem mogućem svjetlu, a što se mene tiče, naravno da sam sretan što sam uspio zabiti gol drugu utakmicu za redom. Nadam se da ću nastaviti tako i u budućnosti.”.

Josip će već u nedjelju protiv Švedske, ali i u srijedu protiv Francuske, imati priliku za prvi pogodak na domaćem terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čekaju nas dvije teške utakmice protiv vrhunskih momčadi. Utakmica protiv Švedske je ključna u kontekstu ostanka u elitnoj skupini Lige nacija, nadam se da ćemo u najmanju ruku odigrati kvalitetno kao i u St. Gallenu, ako ne i bolje. U tom slučaju možemo se nadati povoljnom rezultatu.”.

Dvojica švedskih reprezentativaca, Ludwig Augustinsson (Werder) i Emil Forsberg (RB Leipzig), igraju u Bundesligi.

“Poznajem ih obojicu, u posljednjoj utakmici pobijedili smo Werder u gostima, igrao je i Augustinsson. Forsberg je vrhunski igrač, godinama jedan od ključnih igrača Leipziga, ove sezone također u vrlo dobroj formi. Međutim, nisu samo njih dvojica kvalitetni, švedska momčad je vrlo dobra i sigurno nam neće biti lako. Međutim, ako budemo na razini kao u utakmici protiv Švicarske, onda možemo očekivati pobjedu.”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkurencija na krilnim pozicijama u hrvatskoj reprezentaciji sve je jača…

“Zdrava konkurencija svakog igrača čini boljim, jer se trudiš, daješ više i boriš za svoju poziciju. To je sasvim normalna situacija u sportu, u nogometu pogotovo. Zadovoljan zbog mog nekadašnjeg suigrača u mladoj U-21 reprezentaciji, Domagoja Bradarića, koji je debitirao na najbolji mogući način. Radujem se, naravno, i svim ostalim mladim igračima koji dolaze… Bradarić za mene nije iznenađenje, standardni je prvotimac Lillea, trenutačno prvoplasirane momčadi francuskog prvenstva. Još jednom je dokazao da se radi o vrhunskom igraču. A što se ostalih mladih reprezentativaca tiče, uvjeren sam da su na pravom putu, jer… Prirodno je da dolaze mlađi igrači koji će u jednom trenutku u reprezentaciji zamijeniti one starije.”.

Brekalo itekako prati odličnu golgetersku formu Andreja Kramarića, u ovom trenutku prvog bundesligaškog strijelca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Andrej iz sezone u sezonu dokazuje da je vrsni strijelac, pravi “killer”! U jednom trenutku se dogodilo da je svaki gol za Hoffenheim zabio Kramarić, čovjek jednostavno ima njuh za gol. Nadam se da će se s Lewandowskim boriti za titulu najboljeg strijelca.”, zaključio je Brekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.