Donna Vekić najljepša je priča svjetskog tenisa ove sezone

Iza naizgled obične vijesti krije se senzacija, istinska teniska senzacija. Mlada hrvatska tenisačica, Osječanka Donna Vekić od ovog je tjedna najbolje plasirana hrvatska tenisačica na najnovijoj WTA ljestvici. Nakon osvajanja WTA turnira u malezijskom Kuala Lumpuru nalazi se na 65. mjestu sa sjajnim izgledima za napredak. Sedamnaestogodišnjoj Vekić je pobjeda u finalu protiv desete tenisačice svijeta Slovakinje Dominike Cibulkove donijela napredak od trideset mjesta na WTA ljestvici…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski tenis uvijek je znao šokirati teniski svijet, od Gorana Ivaniševića, Gorana Prpića, Marina Čilića, Ive Majoli.. U bogatom i pretencioznom svijetu bijelog sporta bez silnog talenta, rudarskog rada teško je uspjeti, no niti rad niti talent često ne može pomoći bez elitnih sponzora.

Donna Vekić sa svojom obitelji uistinu je prošla golgotu preživljavanja u teniskom nemilosrdnom svijetu, njen otac dizao je i kredite kako bi joj omogućio odgovarajuću pripremu i turnire. Kad su zaredale dobre partije i fini rezultati mnogi su se počeli zanimati za mladu tenisačicu. A našu javnost je uzbudio poziv Britanskog teniskog saveza, tako je pisao Daily mail, koji je ponudio Donni Vekić britansko državljanstvo!

– Ne dolazi u obzir! Odgovorila je Donna…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Donne Vekić je David Fegate, čuveni teniski stručnjak koji je svojevremeno trenirao i Tima Henmana. Sjajni rezultati naše tenisačice potvrđuju da je izbor Felgatea bio pun pogodak.

– Donna je odlična pojava za ženski tenis, igračica s prepoznatljivošču, čvrstim gardom, velikim talentom, odličnom igrom, dobrim izgledom…, rekla je izbornica ženske Fed cup hrvatske reprezentacije Iva Majoli.

Ako Donnu upitate tko joj je uzor dobiti ćete nedvosmislen odgovor:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nemam uzora, tenis je strogo pojedinačni sport, a trudim se sama sebi biti uzor. A želje imam, želim biti najbolja, broj 1!

Izbornica hrvatske teniske reprezentacije Iva Majoli o novoj svjetskoj teniskoj senzaciji kaže:

– Donna je odlična pojava za ženski tenis, igračica s prepoznatljiošću, čvrstim gardom, velikim talentom, odličnom igrom, dobrim izgledom. Pred njom je sjajna karijera…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.