Egipat domaćin ovogodišnjeg izdanja Afričkog kupa nacija

Foto: fah

Afrički kup nacija ove godine održat će se u Egiptu, objavio je u utorak predsjednik Afričke nogometne konfederacije (CAF) Ahmad Ahmad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sretan sam što mogu objaviti da će Egipat biti domaćin Afričkog kupa nacija 2019. i da će zamijeniti Kamerun”, izjavio je Ahmad nakon glasovanja u izvršnom odboru CAF-a. Jedini konkurent Egiptu bila je Južnoafrička Republika.

“Moram zahvaliti objema zemljama, pomogle su CAF-u u trenutku kada Kamerun to, zbog kašnjenja radova, nije mogao”, dodao je predsjednik CAF-a koji je u studenom prošle godine oduzeo Kamerunu organizaciju natjecanja koje se treba održati od 15. lipnja do 13. srpnja.

Egipat je već četiri puta bio domaćin Afričkog kupa nacija, zadnjeg 2006. Egipat raspolaže stadionima velikog kapaciteta te s dvije velike zračne luke i velikim brojem hotela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CAF je 2014. dodijelio domaćinstvo Afričkog kupa nacija 2019. Kamerunu, onog 2021. Obali Bjelokosti i onog 2023. Gvineji.Nakon povlačenja Kameruna, CAF se odlučio na promjenu rasporeda domaćinstava pa je Kamerun dobio domaćinstvo 2021., a obala Bjelokosti ono 2023. Jučer je Gvineja pristala biti domaćin afričkog prvenstva 2025.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.