EP, izbornik hrvatskih rukometašica nakon poraza od Španjolske: ‘Imali smo previše oscilacija u igri i tehničkih pogrešaka’

Foto: fah

Ako imate 21 tehničku pogrešku u prvom dijelu, mislim na promašaje i izgubljene lopte, onda je jasno da na ovom nivou natjecanja ne smijemo imati tolike oscilacije i padove, kazao je nakon poraza na startu EP-a u Francuskoj od Španjolske (18-25) izbornik hrvatskih rukometašica Nenad Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moram pohvaliti djevojke za drugo poluvrijeme u kojem smo pokazali da možemo biti bolji nego u prvih 30 minuta.Na ovom nivou natjecanja ne smijemo imati tolike oscilacije i padove”, kazao je Šoštarić.

Od početka utakmice bila je vidljivo kako su Španjolke iskusnija ekipa sa iznimno raspoloženom Nereom Penom koja je stvarala velike probleme našoj obrani.
Imali smo niz pogrešaka , a obrana 6-0 sa kojom je Hrvatska krenula nije davala nadu u eventualno iznenađenje. Izbornik Šoštarić već je u prvih 30 minuta iskoristio dva time outa , ali ni to nije pomoglo da se naše mlade igračice pokrenu i pokušaju ublažiti loš dojam koje su ostavile u prvom poluvremenu.
Čak devet tehničkih pogrešaka i niz promašenih šuteva koje je zaustavila iskusna Silvia Navarro potvrđuju visoku razliku od deset pogodataka na kraju prvog dijela (15-5).Nastavak utakmice je ponudio bolju Hrvatsku , naše su igračice ponovno griješile u napadu, ali su angažmanom i borbenošću nastojale smanjiti visoku prednost Španjolske.Na golu Tea Pijević sa nekoliko uspješnih intervencija pridonijela smanjenju španjolskog vodstva.
Središnji dio gostujuće obrane i dalje je bio nepremostiv bedem na putu prema golu, ali je Hrvatska pogocima Ane Turk i Paule Posavec smanjila na podnošljivih 23-17 u 51.minuti, a nakraju je završilo s +7 za Španjolke.

“Hrvatska je dobra mlada ekipa i sigurna je budućnost pred njima, stoga im čestitam na ovoj utakmici i zadovoljan sam stoga našom pobjedom.Ovo je dobar početak turnira za nas”, rekao je nakon susreta španjolski izbornik Carlos Viver.
U ekipi Španjolske dominirale su Pena sa 7 golova i Gonzales koja je postigla 5, a Hrvatska je najboljeg strijelca imala u Ivani Dežić koja je 4 puta pogodila španjolsku mrežu.Hrvatsku u ponedjeljak očekuje još jedan težak ispit u susretu sa Mađarskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.