FIFA kaznila Hrvatsku s 50 000 franaka zbog izgreda protiv Kosova u Skadru, u HNS-u tvrde da se radi o ‘blagoj kazni’

Foto: fah

Disciplinska komisija Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) kaznila je Hrvatski nogometnu savez (HNS) sa 50.000 švicarskih franaka zbog incidenata na kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine između Kosova i Hrvatske igranoj 6. listopada u Skadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz kaznu, HNS je upozoren na buduće ponašanje navijača jer su u slučaju ponovljenih incidenata moguće strože sankcije, objavili su iz krovne organizacije hrvatskog nogometa.

Iz HNS-a smatraju kako je relativno blaga kazna rezultat olakotnih okolnosti jer je Disciplinska komisija uvažila argumente Hrvatskog nogometnog saveza vezane za napore uložene u organizaciju utakmice s Kosovskim nogometnom savezom.

Tijekom utakmice koja je završila pobjedom Hrvatske od 6-0 moglo se čuti zajedničko skandiranje kosovskih i hrvatskih navijača koji su uzvikivali “Ubij Srbina” i “Za dom spremni”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog navijačkih izgreda Hrvatska je i prije početka kvalifikacija bila kažnjena s igranjem dvije domaće utakmice bez gledatelja od kojih je dosada odradila jednu, protiv Turske 5. rujna, dok će i za devet dana protiv Islanda igrati na praznom Maksimiru.

Nakon tri odigrana kola u skupini I Hrvatska je vodeća na ljestvici sa sedam bodova, koliko ima i drugi Island. Slijedi Ukrajina s pet bodova, četvrta je Turska s dva, dok su Finska i Kosovo na dnu sa po jednim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.