FIFA: Prihvaćene kandidature pet kandidata, Platinijeva na razmatranje po isteku suspenzije

Izborno povjerenstvo FIFA-e prihvatilo je u četvrtak kandidature pet kandidata za predsjednika te krovne svjetske nogometne organizacije, ali je odbacilo kandidaturu Liberijca Muse Bilityja te je objavilo da će kandidatura predsjednika UEFA-e Michela Platinija biti razmotrena tek kada istekne njegova suspenzija od 90 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izborno povjerenstvo je proglasilo prihvatljivima kandidature pet kandidata za predsjednika FIFA-e na izborima koji će se održati na izvanrednom kongresu 26. veljače u Zuerichu”, stoji u FIFA-inom prioćenju.
Povjerenstvo je tako nakon kontrole integriteta kandidata prihvatilo kandidature jordanskog princa Alija, šeika Salmana (Bahrein), Francuza Jérômea Champagnea, glavnog tajnika UEFA-e Giannija Infantina i Južnoafrikanca Tokya Sexwalea.

No, povjerenstvo je odbacilo kandidaturu predsjendika Liberijskog nogometnog saveza Muse Hassana Bilityja, “zbog zabrinjavajućeg izvješća o integritetu”, dodaje se u priopćenju u kojem međutim nije naveden točan razlog odbacivanja kandidature.

Kandidatura Michela Platinija, predsjendika UEFA-e, koji je suspendiran 8. listopada na 90 dana, bit će razmatrana tek po isteku te suspenzije 5. siječnja, objasnio je predsjednik povjerenstva Domenico Scala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Platini je suspendiran zbog spornog transfera 1,8 milijuna eura koje mu je 2011. isplatio Joseph Blatter za savjetnički posao obavljen u razdoblju od 1999. do 2002.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.