Filipu Udeu podrška lokalne samouprave i u sljedećem olimpijskom ciklusu: ‘Želim nastupiti na četvrtim Olimpijskim igrama, to mi je životni cilj’

filip ude
Foto: fah

Zahvaljujući potpisanom ugovoru između Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan i Međimurske županije, Grada Čakovca i Općine Nedelišće najbolji hrvatski gimnastičar Filip Ude može računati na potporu i u novom olimpijskom ciklusu, odnosno do Tokija 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedinice regionalne i lokalne samouprave tako nastavljaju podršku koju su klubu dale i u projektu odlaska u Rio de Janeiro.

Cilj projekta “Idemo i u Tokio” je plasman barem jednog gimnastičara na Igre u glavnom gradu Japana.

Potpisujući ugovor o sufinanciranju, međimurski župan Matija Posavec izjavio je kako je Filip Ude jedan od najboljih međimurskih sportaša i da je primjer mnogima u zajednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ono što je on učinio vlastitim žuljevima treba prepoznati i valorizirati, a Međimurska županija to čini”, naglasio je Posavec.

Govoreći o nastavku suradnje koja traje od samih Udeovih početaka bavljenja gimnastikom Posavec je rekao kako Ude zaslužuje svaku podršku, posebice u lovu na toliko željeno i zasluženo zlato na Olimpijskim igrama. Na njega se nadovezao čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač koji je rekao kako sada svi u Hrvatskoj, ali i šire znaju da je Čakovec grad gimnastike.

Čakovečki gradonačelnik smatra kako je poticanje djece i mladih da se bave sportom korisna stvar za pojedinca i društvo. Istaknuo je kako su se dosadašnja višegodišnja ulaganja u Filipa višestruko vratila. Zaželjevši uspjehe na natjecanjima, podsjetio je kako je očito azijski kontinent Udeu sretan, te je izrazio uvjerenje kako će ga loša rezultataska sreća napustiti i kako očekuje zlato iz Tokija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania rekao je kako je Općina Nedelišće prepoznala važnost ovakvog jedinstvenog objekta, ali i projekta gimnastike, pa se od samih početaka aktivno uključila u njega. Kazavši kako se rezultati vide jer je Nedelišće nezaobilazna točka na sportskoj i turističkoj karti svijeta što za posljedicu ima porast svih turističkih brojki dodao je da se sve više djece iz Nedelišća i okolice počelo baviti gimnastikom.

Predsjednik Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Željko Jakopec naglasio je kako je klub sa svojih 400 članova najuspješniji klub u Hrvatskoj.

“Kontinuirano postižemo vrhunske rezultate na svim razinama, a ovo je klub u čijem vlasništvu su olimpijska, svjetska i europska medalja, te nekoliko stotina medalja s državnih i drugih natjecanja”, izjavio je Jakopec i istaknuo kako takav pogon i rezultati ne bi bili mogući da kvalitetu i kvantitetu rada nije prepoznala lokalna i regionalna samouprava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međimurski olimpijac Filip Ude zahvalio se na dosadašnoj potpori Županije, Grada i Općine što mu omogućuje mirne pripreme za velika natjecanja.

“Uvijek sam govorio, i to mi je veliki životni cilj, želim nastupiti i na četvrtim Igrama. Dat ću sve od sebe, nemam nikakvih ozljeda, osjećam se super i jedva čekam da počne sezona i da sve što govorim pokažem i svojim djelima”, rekao je vlasnik olimpijskog, svjetskog i europskog srebra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.