FIS dao zeleno svjetlo utrkama Svjetskog kupa na Sljemenu

Foto: snimka zaslona HRT

Crveni spust na Sljemenu i službeno je dobio zeleno svjetlo za održavanje utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy 2022. Potvrdio je to Emmanuel Couder, direktor FIS Svjetskog kupa za tehničke discipline za muškarce, koji je provjerio kvalitetu sljemenske slalomske staze u snježnoj kontroli, obveznoj za sve organizatore utrka FIS Svjetskog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vrlo sam zadovoljan snježnom situacijom na Sljemenu i viđenim stanjem na stazi. Trenutno na Crvenom spustu ima 70-100 centimetara čvrstog, utabanog, kompaktnog snježnog pokrivača i staza je vrlo kvalitetno pripremljena. Organizatori i djelatnici Skijališta Sljeme pripremili su dobru podlogu i proizveli dostatne količine snijega, rekao je nakon pregleda staze Emmanuel Couder.

– Izrazito sam zadovoljan. Sljemenski Crveni spust nikada nije bio tako rano ovako kvalitetno pripremljen, što su potvrdili naši skijaši i skijašice koji su na Crvenom spustu trenirali zadnjih desetak dana. Količina snijega na Crvenom spustu dovoljna je da izdrži i eventualnu južinu koja je najavljena narednih dana. Iako su temperature više od prosječnih za ovo doba godine, snijega na Sljemenu na stazi ima dovoljno, a imamo čak i rezervnog snijega sa strane za slučaj potrebe. U sljedećim danima ćemo s predstavnicima FIS-a odlučiti kada i kakva će biti završna priprema staze, sve ovisno o vremenskoj prognozi, istaknuo je Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora.

Utrke FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy 2022. na rasporedu su 4. i 5. siječnja kada će se najbolje svjetske slalomašice i slalomaši boriti za bodove, titulu i krunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Start prve vožnje ženske utrke bit će u utorak, 4. siječnja, u 12.30, a druge vožnje u 16.05 sati. Najbolji slalomaši Crvenim spustom skijat će u srijedu, 5. siječnja, a s prvom vožnjom startat će u 15.30, dok druga vožnja počinje u 18.40 sati.

Nažalost, zbog sigurnog održavanja utrka, sukladno epidemiološkoj situaciji vezanoj uz pandemiju koronavirusa i porasta zaraženih osoba proteklih mjeseci te novih varijanti virusa, utrke FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy ove će se sezone ponovno održati bez gledatelja i gostiju te najbolje, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.