(FOTO) ABA liga: Košarkaši Cedevite izgubili od Budućnosti 72:87

Foto: fah

Košarkaši Cedevite izgubili su drugu utakmicu polufinalna doigravanja regionalne ABA lige na gostovanju kod branitelja naslova Budućnosti u Podgorici sa 72-87 (17-16, 14-17. 19-25, 22-29) pa je omjer u pobjedama izjednačen na 1-1 te će odluka o putniku u finale pasti u trećoj utakmici koja će se igrati u Zagrebu 7. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita je odlično igrala u obrani u prvom poluvremenu, no to nije uspjela kapitalizirati boljim rezultatom zbog brojnih promašaja u napadu u čemu su prednjačili Cobbs i Pullen.

U drugom poluvremenu oslabio je obrambeni pritisak Cedevite pa je Budućnost u trećoj četvrti sa 25 postignutih poena stigla do prednosti od osam razlike (58-50) uoči posljednjih 10 minuta.

Sjajnim ulaskom Filipa Krušlina u četvrtu četvrtinu kada je u samo tri minute postigao čak devet koševa Cedevita se primaknula na 65-62, no tada je proradio šut za tricu domaćih, precizni su bili Nikolić, Cole i Bell pa je Budućnost ponovno pobjegla na 77-67 što se pokazalo nedostižnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jacob Pullen je sa 18 koševa bio najefikasniji kod Cedevite, dok je Edwin Jackson sa 15 ubačaja predvodio Budućnost.

Pobjednik trećeg dvoboja Cedevite i Budućnosti u finalu će igrati protiv pobjednika dvoboja između Crvene zvezde i Partizana u kojemu je omjer u pobjedama također 1-1, a oni će svoj treći susret igrati 6. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.