(FOTO) Hrvatska futsal reprezentacija startala pobjedom u kvalifikacijama za SP

Foto: HNS

Hrvatska malonogometna reprezentacija pobjedom je otvorila kvalifikacijski turnir Elitnog kola u Osijeku i napravila važan korak prema željenom plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA – AZERBAJDŽAN 2:0 (1:0)
Kvalifikacije za SP, Elitno kolo, Skupina C.
Dvorana Gradski vrt, Osijek.

Suci: A. Galante, N. Manzione (Italija)

Strijelci: 1:0 – Perić (4′), 2:0 – Jelovčić (38′)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska: Luketin, Jelovčić, Perić, Novak, Postružin; Primić, Matošević, Jurlina, Bajrušović, Martinac, J. Suton, Horvat, L. Suton. Izbornik: M. Stanković.

Azerbajdžan: Husejnli, Bolinha, Eduardo, Vassoura, Everton Cardoso; Kurdov, Shojaei, Čovdarov, Farzalijev, Vilela, Bagirov, Cesar, Atajev, Soorghali. Izbornik: J. A. da Silva.

Pod vodstvom izbornika Stankovića, Hrvatska je odličnim nastupom te pogocima na početku i kraju utakmice svladala Azerbajdžan te osvojila prva tri boda u Skupini C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvi se pogodak, naime, čekalo samo četiri minute: Novak je ubacio iz kuta, a Perić pronašao prostor za udarac i poslao loptu u mrežu.

Obje su momčadi potom imale svoje prilike, Azerbajdžan je pogodio i okvir gola, a vratari su vrlo dobro odrađivali svoj dio posla.

U samoj završnici susreta Azerbajdžan je u potrazi za poravnanjem zaigrao s igračem-vratarom, što je Jelovčić u 38. minuti iskoristio za udarac sa svoje polovice terena i potvrdu hrvatskog uspjeha (2:0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici prvog kola svjetski su doprvaci Rusi uvjerljivo svladali Slovačku (7:1), a u drugom kolu Hrvatska igra upravo protiv Slovačke, u četvrtak 30. siječnja s početkom u 20:00 sati.

Kvalifikacije za SP, Elitno kolo, Skupina C:
1. Rusija 3
2. Hrvatska 3
3. Azerbajdžan 0
4. Slovačka 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.