(FOTO) Legende Svjetskog kupa u spektaklu od katedrale do Manduševca: Bit će to događaj za pamćenje

Foto: fah

Ljudi uključeni u organizaciju skijaškog spektakla, koji će se 4. siječnja održati na glavnom zagrebačkom trgu, sigurni su da je sve pod kontrolom. Ova staza duga 161 metar, na startu je široka 8, na cilju 10,5 metara te 7,60 metara na najužem dijelu Bakačeve. Tako će se njome 4. siječnja od 19.15 spustiti neka od najvećih imena ovog sporta svih vremena, 18 osvajača velikog kristalnog Globusa, a među njima i dvoje naših velikana Janica i Ivica Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stazom od Zagrebačke katedrale do Manduševca u srijedu će se spustiti i legendarni Francuz Jean-Claude Killy, najbolji svjetski skijaš 1967. i 1968, Austrijanac Karl Schranz (1969. i 1970), rekorderka sa 6 osvojenih velikih Globusa Annemarie Moser-Pröll (pet puta u nizu od 1971. do 1975. te još 1979), zatim Petra Kronberger, Marc Girardelli, Marcel Hirscher, Tamara McKinney, Pernilla Wiberg, Tina Maze, Michaela Dorfmeister, Renate Götschl, Nicole Hosp, Alberto Tomba…

To je velika proslava 50. rođendana FIS Svjetskog kupa, a nju će uveličati i stari prijatelji sljemenskih utrka Jure Košir, Matjaž Vrhovnik, Hans Enn, Bojan Križaj, Günther Mader, Marco Büchel, Kristian Ghedina, Thomas Sykora, Špela Pretnar, Urška Hrovat i Alenka Dovžan.

Ova staza će na Trgu biti postavljena do 15. siječnja. Koristit će se kao otvoreno skijalište za građanstvo sa školom skijanja za djecu u okviru kampanje Međunarodne skijaške federacije “Bring Children to the Snow”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.