(FOTO, VIDEO) Cedevita pred 3000 gledatelja uvjerljiva protiv Partizana, pobjedom Zagrepčani ostali u igri za 2. mjesto

Foto: fah

Košarkaši Cedevite ostvarili su uvjerljivu pobjedu protiv beogradskog Partizana 79-67 (16-18, 21-12, 22-12, ) u utakmici 22. kola ABA lige odigranoj u nedjelju u zagrebačkom Domu sportova pred oko 3000 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Cedevita je ključnu prednost ostvarila u drugoj i trećoj četvrtini u kojima je momčad Veljka Mršića igrala odličnu obranu, kombinirajući zonu i “čovjek na čovjeka”, a iz toga su dolazili i laki koševi pa je u tih 20 minuta hrvatski prvak napravio 19 koševa prednosti (43-24).

Partizan je uspio u 37. minuti smanjiti zaostatak na 10 koševa (68-58), ali Cedevita je preciznom i mirnom igrom izbjegla neizvjesnu završnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Strijelce Cedevite predvodio je Ryan Boatright sa 21 košem i tri asistencije, Miro Bilan je ubacio 14 koševa uz 10 skokova. a Marko Arapović je završio dvoboj sa 11 poena. Gostujuću momčad je sa 18 koševa predvodio Birčević, a 12 je postigao Marinković.

Bila je to važna pobjeda Cedevite koja je u borbi za drugo mjesto na ljestvici u značajnoj prednosti pred Partizanom, zbog dvije pobjede u međusobnim dvobojima.

Foto: fah

Crvena zvezda je u nedjelju svladala Cibonu sa 69-56 i vodeća je momčad ABA lige s učinkom 21-1. Slijede je Cedevita (16-6), Budućnost (16-6) i Partizan (16-6). To su četiri momčadi koje će se u doigravanju boriti za naslov prvaka ABA lige. Cibona je peta s polovičnim učinkom (11-11), a Zadar je na 13. mjestu u skupini od četiri momčadi koje imaju sedam pobjeda te mu slijedi borba za izbjegavanje posljednje pozicije koja odnosi mogućnost igranja u regionalnoj ligi sljedeće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.