Godina ostvarenih snova: Rekordi Cristiana Ronalda!

Foto. fah

Najbolji nogometaš Europe, Cristiano Ronaldo, zabio je dva pogotka u 2:1 pobijedi Reala protiv Sportinga, S dva nova gola Portugalac u dresu kraljevskog kluba stigao je do novog rekorda, ruši ih kao čunjeve. Naime, najveća zvijezda Reala sa spomenuta dva gola stigla je do 31 pogotka ove kalendarske godine koja polako ide svome kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabivši 31 pogodak Ronaldo je postao prvi nogometaš koji je zabio 30 i više golova sedam godina zaredom. S obzirom kako igra, s obzirom na formu koja se vratila zajedno s njim poslije ozljede, nikoga ne bi čudilo da Cristiano do kraja godine ode i preko 40 golova. Definitivno ovo je bila godina iz snova 31-godišnjeg portugalskog reprezentativca, koji je svoj Portugal doveo do naslova prvaka Europe, po prvi puta u povijesti i koji je Real ponovno vratio na krov Lige prvaka. Što još u sportskom smislu Portugalac može poželjeti?

Inače, Ronaldo je bio najuspješniji 2011. godine kada je zabio 43 gola. Iako je osvojio sve što se moglo osvojiti ovo je zasad, budući da je ipak preostalo tridesetak dana do kraja 2016., najlošija statistički gledano godina Cristiana Ronalda i posljednjih sedam godina.

Voljeli ga neki ili ne, smatrali ga bahatim, umišljenim, ili ne, jedno mu se mora priznati, već sada je stekao status jednog od najboljih europskih nogometaša svih vremena, iako, naravno, nije na samom vrhu, na mjestu br. 1. Teško je to biti pored Zinedine Zidanea, Beckenbauera, Platinija…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, Cristiano Ronaldo i njegovi golovi u zadnjih sedam godina (Ronaldo has 30+ La Liga goals in a calendar year for 7th year running…)

2016 – 31
2015 – 37
2014 – 38
2013 – 38
2012 – 40
2011 – 43
2010 – 36

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.