Grad Čakovec će i dalje podržavati Filipa Udea: Prevelik pritisak presudio na Olimpijskim igrama

filip ude
Foto: fah

Treći nastup zaredom na Olimpijskim igrama nije bio sretan za gimnastičara Filipa Udea, ali kako je na prijemu u gradskoj vijećnici u ponedjeljak rekao čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, bila mu je čast i zadovoljstvo primiti takvog sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se nije uspio boriti za medalju, Kovač mu je poručio kako je već sami odlazak na najveću svjetsku sportsku smotru, i to tri puta za redom, ogroman uspjeh.

“Pokazao je kontinuitet i zato će Čakovec i dalje podržavati i Filipa i njegov Gimnastički kluba Marijan Zadravec Macan” naglasio je Kovač i poručio kako je za sve u Čakovcu on još uvijek vrhunski sportaš.

Zahvaljujući se na riječima potpore koje pristižu iz gradske uprave, ali i od sugrađana, Ude je svoj pad s konja s hvataljkama u kvalifikacijama objasnio prevelikim pritiskom kojeg si je sam postavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Složio sam si priču u glavu da moram osvojiti medalju, da moram ući u finale. Zablokirao sam na samom početku vježbe i dalje više nije išlo” ispričao je Ude.

U stručnom stožeru osvajača olimpijskog, svjetskog i europskog srebra još nisu napravili detaljnu analizu, ali mogu izvući prve zaključke. Trener Igor Kriajimski smatra kako se Ude odlično pripremao, a drugi trener Mario Vukoja pak je istaknuo kako je imao vježbu i za zlato i vježbu za finale, ali nije imao mirnu glavu dok je to najviše trebalo. Filipovi treneri su poručili kako će nakon što analiziraju cijeli nastup u Riju, okrenuti novu stranicu i početi s pripremama za 2020. i Japan.

Kako je naglasio Vukoja, najsvestraniji hrvatski gimnastičar mora početi vjerovati u sebe, mora se osloboditi pritiska i biti onaj pravi na sljedećim igrama u Tokiju, a uz podršku Grada i svih u Čakovcu to će biti puno lakše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.