Hajduk večeras nema pravo na kiks! Bijeli su favoriti i to moraju potvrditi!

Rakvere, 2.7.2015. - U prvom susretu 1. pretkola Europske lige u èetvrtak su nogometaši Hajduka u gostima kod estonskog Sillamae Kaleva odigrali 1-1. Na arhivskoj fotografiji Artem Milevskiy, Anton Maglica, Tino Sven Sušiæ i Mijo Caktaš tijekom utakmice izmeðu Hajduka i Splita na stadionu Poljud 8.4.2015. godine. foto HINA/ Mario STRMOTIÆ/ ua

Nakon neriješenog rezultata i možemo slobodno reći, podbačaja u Estoniji, Hajduk danas na stadionu u Dugopolju mora izboriti prolaz u drugo pretkolo Europske lige, s pobjedom, nikakvih 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su Bijeli iz Estonije donijeli pozitivan rezultat (1:1 u gostima), Hajduk jednostavno mora pružiti bolju partiju želi li bez previše muke proći petu momčad estonske lige, Sillamäe Kalev. Ambicije u Europi daleko su veće nego li borba za iduće pretkolo, to je svima jasno.

Trener Damir Burić na raspolaganju neće imati nespremnog Artema Milevskog, dok mladi Bencun i Mikanović još stignu prije utakmice sanirati svoje ozljede zgloba i nastupiti u današnjem europskom dvoboju.

Oporavljenik Sušić vraća se u momčad, pitanje je samo hoće li krenuti od prve minute. Trener Burić stavio je poseban naglasak na efikasniju završnicu napada: “U našoj napadačkoj igri bilo je puno situacija koje nisu odigrane do kraja. Taj zadnji pas bio je krivo odigravan, a nije bilo niti pravog tajminga za njegovo odigravanje. Stalno smo odigravali krivo i od izglednih prilika nije bilo ništa“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajdukovci nisu vježbali penale, jer kako trener Burić kaže, oni moraju misliti i željeti samo pobjedu. Neriješen rezultat ne dolazi u obzir. Hajduk mora slaviti pred svojim navijačima!

Straha nema, onaj koji se boji, taj gubi. Mi želimo igrati svoj nogomet i to je to“, rekao je trener Burić uoči današnje utakmice.

Hajduk će zbog Ultre, popularnog glazbenog festivala na Poljudu domaćin biti u Dugopolju, na stadionu Hrvatskih vitezova. Očekuje se brojna i bučna potpora Torcide koja bi trebala pomoći Bijelima ostvariti željeni cilj, prolazak u iduće pretkolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica počinje u 19 sati, a sudit će Grk Stavros Tritsonis. Pobjednik ovog dvoboja igrat će u drugom pretkolu protiv boljeg iz dvoboja islandskog Vikingura i slovenskog Kopra. Slovenci su na Islandu slavili 1:0, pretpostavljamo kako će Hajduk u idućem pretkolu ići u Sloveniju.

Ovaj tekst je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.