HNS protiv odluke Sportske inspekcije pravdu traži na Ustavnom sudu

U Hrvatskom nogometnom savezu, kako ističe izvršni predsjednik Damir Vrbanović na prigodnoj konferenciji za novinare, uvidjeli su velike pogreške u zaključcima Sportske komisije te su odlučili pravdu potražiti na – Ustavnom sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mi smo u tužbi studiozno nabrojali sve greške Sorteke komisije, Mislim da griješiti može svatko, prepustimo odluku sudu, rekao je Vrbanović te istakao:

– Mi smo ipak legalisti i licence za klubove, Lokomotivu i Hrvatski dragovljac smo ukinuli. Klubovi će biti novčano kažnjeni, no igrati će i dalje Prvu ligu i neće biti utjecaja na regularnost prvenstva.

Vrbanović je govorio i o dojmovima s nedavne turneje izaslanstva Saveza po Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Obišli smo kamp u Salvador de Bahiji i mislim da možemo biti zadovoljni. Mogu potvrditi da će naša reprezentacija imati izvrsne i kvalitetne uvjete. Izbornik Niko Kovač vidio je oba naša kampa, u Austriji i Brazilu, Dobili smo čvrsta uvjeravanja da će sigurnost biti na najvišoj razini, pričao je nadalje Vrbanović dojmove s nedavnog posjet Brazilu.

Na koncu Vrbanović je rekao zašto je Izvršni odbor HNS-a ukinuo pravilo o -“vaučerizaciji”, dakle o načinu dolaska gostjućih navijača na tribine.

– Mi smo vaučerizaciji pristupili na preporuku vladinog tijela, Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja u sportu. Očito jest da to pravilo nije zaživjelo. Definitivno, jasno je da se zadnjih par mjeseci bitno popravilo stanje na tribinama. Nadamo se da će se red na stadionima nastaviti i dalje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.