Hrvatska košarkaška reprezentacija dobila vođu: Bojan Bogdanović ovu generaciju može odvesti i do polufinala!

Foto: fah

Hrvatska košarkaška reprezentacija Hrvatske u grotlu Carioca Arene u Riju svladala je neugodnu reprezentaciju Brazila, koja je već protiv Litve pokazala da itekako može zagorčati život svima, pa i najvećim favoritima. Jaka je to, atletska, momčad kojoj je teško parirati i koja puca od snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je uz pomoć fanatične publike prijetio i u nekoliko navrata se na svega par koševa približio Hrvatskoj koja je cijelo vrijeme vodila. Pobjeda naše reprezentacije, kojom je praktički osigurala četvrtfinale, posve je zaslužena, Hrvatska je imala velikog Bojana Bogdanovića, koji sam sebe ne smatra junakom, iako ga nakon 33 poena teške ne smatrati herojem ove ključne pobjede za ulazak među osam najboljih reprezentacija olimpijskog turnira.

Hrvatska je na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru svladala u susretu 3. kola domaćina Brazil sa 80:76 (19-17, 22-14, 18-19, 21-26). Kako smo rekli Bojan Bogdanović bio je junak pobjede što je u prvoj reakciji za HRT potvrdio i razigravač Roko Ukić. No, da vidimo što je najprije Bojan rekao za Hrvatsku televziju:

”Znali smo nakon Argentine kakav nas protivnik čeka. Igraju sličnu košarku, a znali smo da nas u dvorani čeka i neprijateljska, paklena atmosfera. Ipak, uspjeli smo jer smo pokazali igru koja je bila na tragu Torina i Španjolske. Ja nisam junak utakmice, iako je čitava igra momčadi podređena meni, junak utakmice naša je obrana”, rekao je sjajni Bogdanović te dodao da su Brazil sveli na osamdeset poena. “Imali smo dobar protok lopte i to je bio ključ pobjede. Pokazali smo karakter kad su se oni u nekoliko navrata vratili, no naša čvrsta obrana donijela je pobjedu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović je rekao da je idući protivnik Hrvatske Nigerija autsajder, ali je upozorio na činjenicu da je Hrvatska u nekim drugim vremenima gubila od autsajdera. “Sjetimo se Senegala”, upozorio je Bogdanović.

Nakon Bogdanovića repoter HRT-a u Riju “okomio” se na Roka Ukića. “Nema se što drugo dodati oko Bojana. Ovo što je on odigrao, davno nisam vidio. Bilo je nestvarno. Svaka mu čast”, rekao je Ukić, ali je isto tako napomenuo da je Hrvatska tek u utakmici protiv Nigerije favorit te da su Španjolska i Brazil imali jaču klupu od Hrvatske, dakle, širi izbor.

”Zasluženo smo slavili. Bez obzira što su se oni približili, bilo je jasno da mi ovo dobivamo. Nemoguće je na ovakvom nivou odigrati 40 minuta bez oscilacija. Pogotovo, što smo u sve ove tri utakmice mi bili autsajderi i morali smo dati maksimum da bi slavili”, zaključio je Ukić uz dodatak da Hrvatskoj ne odgovaraju atletski snažne reprezentacije, poput Nigerije te je pozvao na oprez. Pobjeda protiv Nigerije za dva dana jamči četvrtfinale, a možda i mogućnost da se izbjegnu nepobjedivi Amerikanci u tom četvrtfinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.