Hrvatska oštećena, slaže se i Beusan: Da je sudac sudio jedanaesterac na Maksimiru nitko mu ne bi mogao prigovoriti!

Foto: Snimka zaslona

Hrvatska nogometna reprezentacija u petom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo svladala je Ukrajinu na punom Maksimiru, pobjeda od 1:0, pogotkom Nikole Kalinića, mogla je biti uvjerljivija da je španjolski sudac dosudio kazneni udarac za Hrvatsku koji je mogao, vjerojatno i trebao dosuditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, sredinom drugog poluvremena, u kojem je Ukrajina u nekoliko navrata opasno priprijetila Hrvatskoj, u kaznenom prostoru gostiju srušen je, rukama povučen, Josip Pivarić.  Kontakta je bilo, ali je sudac ostao nijem.

Naime, desni branič Dinama u dvoboju s Butkom je pao, ukrajinski igrač Pivarića je povukao rukom, a španjolski sudac Lahoz se, nažalost, nije oglasio. Nije ni trepnuo.  Već poslovično Oko sokolovo Hrvatske televizije, Mateo Beusan, nakon utakmice pohvalio je suca, konstatirao je kako je dobro vodio utakmicu, no, isto je tako rekao da je Španjolac mogao suditi jedanaesterac za Hrvatsku i da mu zbog toga nitko ne bi mogao prigovoriti. Drugim riječima, Hrvatska je oštećena, jer da je penal suđen, a onda i realiziran, ne bi Vatreni opasno živjeli do kraja utakmice.

“Ovdje svakako postoje elementi ruke na tijelu, kontakt je bio, a procjena intenziteta ovisi o sucu. Jasno je da nije Pivarić nije simulirao jer nije ni bilo kazne za njega. Da je Lahoz dosudio penal nitko mu ne bi rekao ni riječi”, rekao je Mateo Beusan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Hrvatska ipak pobijedila tako se o nedosuđenom kaznenom udarcu ipak neće puno pričati. Uostalom, zar bi vrijedilo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.