Hrvatska tenisačica Donna Vekić protiv Njemice Goerges u osmini finala Wimbledona

Foto: fah

Osječanka Donna Vekić, jedina preostala hrvatska predstavnica u pojedinačnoj konkurenciji na trećem teniskom Grand Slam turniru u sezoni, u svom prvom nastupu u osmini finala Wimbledona za suparnicu će imati 29-godišnju Njemicu Juliju Goerges, koja je u 3. kolu pobijedila Čehinju Barboru Strycovu sa 7-6 (3), 3-6, 10-8.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goerges je plasmanom u osminu finala ostvarila svoj najbolji rezultat u Wimbledonu, a izjednačila dosadašnje domete na Grand Slam turnirima, na kojima je u osmini finala bila već pet puta, ali nikada nije zaigrala u četvrtfinalu.

Donna Vekić će u ponedjeljak u All England Clubu po prvi put u karijeri zaigrati u drugom tjednu Grand Slam turnira, a do rezultata karijere stigla je pobjedom nad Belgijkom Yaninom Wickmayer, koju je svladala sa 7-6 (2), 6-1.

Naša tenisačica je protiv Goerges igrala jednom i u tom je dvoboju, odigranom na tvrdoj podlozi u Budimpešti prošle godine, Njemica slavila sa 6-2, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak su svoj ovogodišnji put na Wimbledonu završile još dvije predstavnice iz kruga prvih 10 nositeljica. Peterostruku wimbledonsku pobjednicu Venus Williams svladala je Nizozemka Kiki Bertens sa 6-2, 6-7 (5), 8-6, dok je prošlogodišnju finalisticu US Opena Madison Keys sa 7-5, 5-7, 6-4 nadigrala ruska kvalifikantica Jevgenija Rodina.

Tako su od prvih deset nositeljica u igri za osminu finala ostale još samo Rumunjka Simona Halep i Čehinja Karolina Pliškova.

WIMBLEDON, tenisačice – 3. kolo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiki Bertens (Niz/20) – Venus Williams (SAD/9) 6-2, 6-7 (5), 8-6

Julia Goerges (Njem/13) – Barbora Strycova (Češ/23) 7-6 (3), 3-6, 10-8

DONNA VEKIĆ (HRV) – Yanina Wickmayer (Bel) 7-6 (2), 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serena Williams (SAD/25) – Kristina Mladenović (Fra) 7-5, 7-6 (2)

Jevgenija Rodina (Rus) – Madison Keys (SAD/10) 7-5, 5-7, 6-4

Camila Giorgi (Ita) – Katerina Siniakova (Češ) 3-6, 7-6 (6), 6-2

Jekaterina Makarova (Rus) – Lucie Safarova (Češ) 4-6, 6-4, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.