Hrvatski izbornik na Covid odjelu: ‘Temperatura me iscrpila, čuvajte se ljudi’

Foto: fah

Veljko Mršić, izbornik košarkaške reprezentacije Hrvatske, ujedno i trener Zadra, osjeća se bolje, nakon što je na Badnjak vozilom Hitne pomoći prebačen u zadarsku Opću bolnicu, na COVID odjel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Veljko je u bitno boljem stanju nego u trenucima kad je primljen u OB Zadar, odnosno nema više visoku temperaturu zbog koje je bio iscrpljen, ali i dalje kašlje. Međutim, pod primjerenom je terapijom, povremeno dobiva i kisik, tako da će po svoj prilici još nekoliko dana ostati na bolničkom liječenju. Nadamo se svi kako neće doći do nekih komplikacija iako je virus SARS-CoV-2 po mnogo čemu nepredvidiv. Uglavnom, u stalnom smo kontaktu, koliko god je to moguće, jer mu je u ovom trenutku najpotrebniji mir”, rekao je dr. Davor Predovan, klupski liječnik u KK Zadar za Sportske novosti.

“Mene je kao i ostale iznenadila vijest da je Veljko hospitaliziran, međutim kad smo komunicirali dan prije nego će završiti u bolnici, bilo je primjetno koliko ga puno muči kašalj. Nisam se želio previše petljati savjetima, ne želeći zvati vraga, ali me je proganjala misao kako bi ipak morao potražiti liječničku pomoć. Komunicirali smo i u subotu ujutro, ali isključivo porukama, jer znam koliko mu u ovom trenucima znači kisik i kako ga bilo kakvo naprezanje može opterećivati. Laknulo mi je kad sam mogao pročitati kako mu je splasnula temperatura”, kaže Mršićev pomoćnik Ivan Perinčić.

” Iskreno, malo sam “grogi”, valjda od pustih lijekova, ali je konačno došlo vrijeme bez temperature koja je išla i preko 39, tako da me je skroz iscrpila. Po tko zna koji put želim ponoviti: ne daj Bože nikome. Odmah do mene u krevetu leži mladi čovjek s obostranom upalom pluća, koji jučer, na Božić, nije mogao otići do kupaonice jer ga je kašalj toliko mučio kad god bi se nastojao uspraviti. Zato je važno da svi shvate koliko je ovaj virus opasan. Ako sve opišem kroz kartašku igru briškulu onda to izgleda ovako: netko prođe lišo, a netko peška karika. Čuvajte se ljudi”, oglasio se i Mršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.