Hrvatski prvak u Budimpešti: Zašto je Dinamu utakmica protiv Ferencvarosa ključna za cijelu sezonu?

Foto: fah

Pred Dinamom je ključna utakmica sezone. Naime, nakon nesretnih i nespretnih 1:1 u prvom susretu na Maksimiru protiv Ferencvarosa hrvatski prvak mora pobijediti u Mađarskoj kako bi izborio nastup u završnici kvalifikacija za Ligu prvaka, ali, ako ništa drugo, i osigurao nastup u grupnoj fazi Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da Dinamo preskoči Ferencvaros, u što u Maksimiru još uvijek svi, od trenera Nenada Bjelice do igrača, vjeruju, i na kraju preko play offa izbori Ligu prvaka realno je očekivati da bi u Zagrebu ostao i sjajni španjolski mladi reprezentativac, Dani Olmo, koji je u nekoliko navrata jasno poručio kako želi igrati najjaču klupsku nogometnu ligu na svijetu.

Dinamo je definitivno kvalitetnija momčad od Ferencvarosa, no, to treba potvrditi i na na rasprodanoj Groupama Areni u Budimpešti.

Gdje gledati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu, naravno, na što smo se već navikli, neće prenositi Hrvatska televizija nego će hrvatski ljubitelji nogometa borbu hrvatskog prvaka za Ligu prvaka moći pratiti od 20 sati na Arena Sportu 1, Arenu Sport ekskluzivno emitiraju samo MAXtv-ove platforme. Podsjetimo, prvi program Arene Sport dostupan je u osnovnom paketu.

Zanimljivo da će utakmicu prenositi kineski kanal QQ Sports Live, osim njih dvoboj Ferencvarosa i Dinama prenosit će i mađarski M4 Sport.

Kako je utakmicu protiv Ferencvarosa najavio trener hrvatskog prvaka, Nenad Bjelica?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Očekivanja su da prođemo u sljedeće kolo. Ekipa se dobro pripremila ovih nekoliko dana, bili su fokusirani, koncentrirani. Znaju da nismo dali svoj maksimum u prvoj utakmici. Vjerujem da će sutra biti puno bolje…”

Nažalost, hrvatski prvak uoči susreta protiv Ferencvarosa nije u idealnoj formi, što se pokazalo i protiv Osijeka u Gradskom vrtu, Osječani su bili bolji u derbiju od Dinama, Modre je od prvog poraza u sezoni spasio golman Livaković, završilo je 0:0.  No, dodajmo kako je Bjelica odmarao dio igrača u spomenutom derbiju.

”Rezultat će pokazati koliko će im značiti to što nisu igrali u ligi. Nekad donese plus, a nekad minus. Vi se od utakmice do utakmice psihološki pripremate i razmišljate o tome. Ovako kada imate između još jednu utakmicu, uopće ne mislite o tome i uđete neopterećeniji u utakmicu”, zaključio je trener Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, utakmicu će suditi Francuz Ruddy Buquet. Ovaj 43-godišnji nogometni sudac nalazi se na popisu FIFA-e od 2011. godine. Sudio je Dinamu te 2011. kada su Modri u 2. pretkolu Lige prvaka izbacili Neftči iz Bakua.

Naravno, uz sportski uspjeh u slučaju pobjede u Mađarskoj Dinamo će zaraditi i nezanemarive novce. Naime, u slučaju prolaska u sljedeće kolo Dinamo će zaraditi pet milijuna eura, u slučaju da Modri izbore grupnu fazu Lige prvaka zaradili bi osam milijuna eura.  Drugim riječima, ukupno bi ulazak u grupnu fazu Lige prvaka hrvatskom prvaku donio ogromnu zaradu od 15.25 milijuna eura!

Plavi su, podsjetimo, u sjajnoj prošloj sezoni zaradili 17 milijuna eura, tada su igrali i osminu finala Europske lige te bili na korak do četvrtfinala. Zaustavila ih je poslije velike drame portugalska Benfica.

Ako Dinamo prođe Ferencvaros igrat će u play offu protiv pobjednika susreta između Rosenborga i Maribora (3-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.