Hrvatski sport: ‘Konačnu odluku o natjecanjima donijet će Stožer civilne zaštite’

Foto: fah

Poboljšanje epidemiološke situacije aktualiziralo je pitanje povratka sportskim natjecanjima. Iako su mnoga otkazana, nogometno prvenstvo planira se nastaviti, a za nove korake o organizaciji očekuju se upute Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ) i Stožera civilne zaštite koji su jutros imali sastanak o toj i drugim temama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Razgovarali smo o dozvoljavanju trenažnih procesa za sve kategorizirane sportaše, ali jedna od tema bila je i mogućnost organizacije natjecanja, dakako bez gledatelja i u strogo kontroliranim uvjetima. Razgovaralo se i o datumima, od kraja svibnja do prve polovice lipnja, ali to još nije ni približno definirano. Osobno se nadam i vjerujem da bi se to moglo dogoditi, ali epidemiološka struka će o tome odlučivati, rekao je državni tajnik za sport Tomislav Družak u razgovoru za Hrvatski radio.

Jasno da je fokus pritom na HT Prvoj ligi nogometaša i završnici Kupa Hrvatske, jer za razliku od gotovo svih kolektivnih sportova, Hrvatski nogometni savez ustrajan je završiti započetu sezonu. Tome u prilog govore već izrečeni argumenti, kao i jučerašnja poruka predsjednika Saveza Davora Šukera.

– Datumi nisu definirani, ali ponavljam da se razmišlja o periodu između 30. svibnja i 15. lipnja. Usklađivao sam to i u razgovoru koji sam obavio s izvršnim direktorom HNS-a Marijanom Kustićem, jer oni bi kroz današnji dan mogli donijeti neke odluke. No, ponavljam, ni SDUŠ niti HNS ne mogu donijeti konačnu odluku o datumu nastavka natjecanja, već će to učiniti Stožer civilne zaštite, dodao je Družak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli razgovor Marka Miličića s Tomislavom Družakom poslušajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.