Hrvatsko finale u Beogradu: Cedevita sa ‘sirenom’ srušila Partizan!

Košarkaši Cedevite uspjeli su ponoviti sinoćnji uspjeh Cibone u beogradskoj Areni plasiravši se u finale ABA lige!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpska prijestolnica će vidjeti hrvatski finale jer je momčad Jasmina Repeše u nevjerojatno dramatičnoj završnici pobijedila Partizan 81-79 sa zvukom sirene!

Tako je Repešina momčad izborila veliki okršaj sa Cibonom, koja je u četvrtak šokirala favoriziranu Crvenu zvezdu, ali se i pridružila ‘vukovima’ u sljedećoj sezoni Eurolige.

Cedevita je sjajno krenula u u prvom dijelu utakmice povevši nakon pet minuta 13-2. Već u 13. minuti zagrebačka momčad imala je najvećih +16 da bi prvu četvrtinu završila s prednošću 27-16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj četvrtini Partizan je proradio u šutu za tri što je dovelo do smanjenja prednosti Cedevite do poluvremena na samo 40-35. No onda je uslijedio potpuni pad ‘cede’ i veliki preokret beogradske momčadi, koja je prvi put povela košem Gagića 44-43. Partizan je napravio veliku seriju 14-2 stigavši do brojke od 10 trica i najveće razlike uoči posljednje četvrtine 64-57.

Cedevita je u zadnjoj dionici utakmice nastavila s lošim igrama što je Partizan iskoristio i pobjegao na +11, no tri minute prije kraja rade seriju te se vraćaju na pola koša zaostatka ubačajem Nolana Smitha da bi poveli i 76-74.

Uslijedila je infarktna završnica, a pri rezultatu 79-78 za Partizan Smith je zaustavio protivnički napad te je iz velike udaljenosti poslao tricu i zabio za veliko slavlje Cedevite 81-79.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.