I iz Crvene zvezde za hrvatsku košarku mogu stići dobre vijesti: ”Regionalna ABA liga na rubu je propasti”

Foto: fah

I dok se nepotrebna i po hrvatsku košarku pogubna regionalna liga, s epizodnim ulogama u njoj hrvatskih klubova, i dalje igra pljušte kazne. Naime, kako smo već pisali disciplinski sudac regionalne ABA lige, Saša Pavličić Bekić, kaznio je Crvenu zvezdu s 18 tisuća eura zbog propusta u organizaciji utakmice s Partizanom i zatvaranjem dijela tribine na sljedećoj utakmici.

U obrazloženju kazne Pavličić Bekić je naveo da su navijači Crvene zvezde vrijeđali suparnički klub, ali i igrače i trenera, a pokušali su napasti i suca te su na teren ubacivali predmete.

Nakon ove odluke disciplinskog suca besmislene ABA lige u Crvenoj zvezdi reagirali su poprilično žestoko, oni tvrde kako Pavličić Bekić uopće formalno nije postavljen na ovu funkciju te njegovu odluku nazivaju navodnom kaznom, uz jednu ipak ohrabrujuću poruku. Naime, iz Zvezde poručuju kako je ABA liga na rubu propasti, što je, ako ništa dobra vijest za hrvatske klubove i hrvatsku ligu, koja je pojavom regionalne lige stavljena zapravo u drugi plan. Nacionalna prvenstva danas, nažalost, nemaju onakav medijski značaj kakav su imala devedesetih i početkom novog tisućljeća.

Priopćenje Crvene zvezde, naravno, prenosimo u cijelosti:

“Oduševljeni smo brzinom ABA lige i voljeli bi da se kao o utakmici 18.kola ABA lige, tako brzo odlučilo od strane jedinog legalnog organa lige, Predsjedništva, oko neodigrane utakmice 13.kola u Podgorici. Tu odluku čekamo već više od 40 dana! Odluka o kazni nažalost sublimira sve manjkavosti i propuste lige ove sezone, puna je netočnih osnovnih podataka, počevši od datuma i kola ‘sporne’ utakmice. Također, odluka o kazni je navedena integralno što se nikada u povijesti lige nije dogodilo, u njoj su navedene čak i ozbiljne neistine poput one ‘Da je jedan navijač pokušao napasti suca’, a istina je da je taj sudac pokušao udariti navijača! O ‘dopunama’ odluke koje su pravno nemoguće, a kojima su pokušane ispravke brojnih grešaka – i da ne govorimo!

I ono što je najvažnije: Ovu kaznu u ime ABA lige je pisao i donio disciplinski sudac koji nije ni formalno postavljen na tu funkciju tijekom ljeta 2019. godine zbog ozbiljnih pravnih propusta zbog kojih je KK Crvena zvezda već uputio tužbu nadležnom sudu u Zagrebu, s ciljem da se dopune osnivačka pravila lige koja nisu mijenjana (uz neznanje većine klubova) od 2015.godine??? Ponavljamo da je Saša Pavličić Bekić osobno u izricanju kazne KK Crvena zvezda za neodigravanje utakmice 13. kola ABA lige naveo da ‘nije nadležan’, a inicijalni pokušaj kažnjavanja našeg kluba kasnije je ‘oboren’ i preinačenog od strane žalbenog vijeća!!

Kuća se gradi od temelja, a ABA liga odavno nije kuća svih klubova koji su formalno njeni vlasnici i upravljači, već nekolicine pojedinaca koji je žele voditi, ali tuđim novcem! Da bi netko kažnjavao neki klub mora biti u skladu s propozicijama postavljen na to mjesto. Sa žaljenjem konstatiramo da je i osim ogromnog entuzijazma i želje da radi, gospodin Saša Pavličić Bekić nije formalno postavljen na mjesto i poziciju koju navodno ‘pokriva’.

KK Crvena zvezda još jednom upozorava da je ABA liga na rubu propasti jer jedini organ koji formalno-pravno postoji je Predsjedništvo ABA lige. I prvo što od tog tijela (koje se još uvijek nije sastalo) očekujemo da donese konačnu odluku o utakmici 13.kola ABA lige!

Klub je kao prvu mjeru odgovorio ABA ligi na ovu ‘kvazi’ kaznu i pokušaj sankcioniranja našeg kluba preko svake mjere, i poziva javnost da vrlo pažljivo pročita žalbu koja je upućena u sjedište ABA lige. U njoj će se vidjeti mnogo veći problemi koji muče ABA ligu od propusta na jednoj utakmici, među kojima su navodno i oni koji nisu počinjeni, poput navodnog napada na suca!

Također, obzirom da smo u mnogo čemu bili prvi i primjer drugima, očekujemo da u budućnosti svaki propust na svakoj utakmici i obrazloženje kazne budu u istoj formi i vrlo detaljni poput ove navodne kazne koja je izrečena KK Crvena zvezda. Da bude makar neke koristi od ovog ‘igrokaza”, stoji u priopćenju kluba, koje za hrvatsku košarku i hrvatski sport uopće ne bi bilo nimalo zanimljivo, a kamoli značajno, da ne govori općenito o stanju u besmislenoj regionalnoj ligi.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr