‘Imali smo dojavu da će doći do prekida, zato je specijalna policija ušla na stadion i ogradila tribinu’

Povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Miroslav Marković kazao je nakon utakmice protiv Češke kako je HNS imao dojavu da će doći do bakljade u 85. minuti utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imali smo dojavu da će u 85. minuti doći do nereda. Zato je i francuska specijalna policija ušla na stadion i ogradila tribinu s našim navijačima,” kazao je Marković novinarima u Saint-Etienneu.

Kazao je kako se dio izgrednika odmah razbježao, ali i dodao kako će pokušati utvrditi njihov identitet pregledom video zapisa. HNS će zbog cijele situacije u subotu u Deauvilleu imati hitnu novinarsku konferenciju.

Do nereda je došlo u 86. minuti utakmice kada su provokatori ubačeni među navijače  zasuli teren bakljama. Odjeknuo je i topovski udar koji je ozlijedio jednog od redara. Ubrzo je na tribini došlo i do tučnjave. Glavni sudac Englez Mark Clattenburg srećom nije prekinuo susret, već je zadržao momčadi na travnjaku, a potom utakmicu nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez nakon nove ‘akcije’ huligana zasigurno očekuje još jedna drastična kazna, možda i izbacivanje s Europskog prvenstva.

Iz UEFA-e su potvrdili kako je pokrenut disciplinski postupak zbog bakljade i divljanja hrvatskih navijača za vrijeme utakmice protiv Češke. Podsjetimo, UEFA je pokrenula postupak protiv hrvatske reprezentacije i zbog događaja u Parizu. Postupak je pokrenut zbog korištenja pirotehnike te utrčavanja navijača na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.