Isteklo mu vrijeme: Napušta li Gareth Bale Real bez pozdrava?

Foto: fah

Prema svemu sudeći velški nogometaš, Gareth Bale, na izlaznim je vratima Reala, kako sada stvari stoje Velšanin će otići bez pozdrava. Na vlastiti zahtjev Bale će propustiti utakmicu protiv Leganesa, koja je inače formalnog karaktera za Real s obzirom da su ”kraljevi” već osigurali naslov prvaka Španjolske. Bolje rečeno, Barcelona se sama predala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bale je, prema pisanju španjolskih medija, nastavio s glupostima izvan terena, na terenu se gotovo i ne pojavljuje, kad i dobije priliku ne koristi je kao što je to nekoć činio. Ponekad se čini kako jedva čeka da sve prođe, kao da je izgubio zanimanje za nogomet, barem u dresu Reala. Navodno je za njega zanimanje pokazao Newcastle.

Podsjetimo, na proslavi naslova Bale jedva da je sudjelovao, pojavio se reda radi, bez većih emocija ”proslavio” je titulu, španjolski mediji, poput AS-a, već su ga otpisali, čini se s pravom. Prema pisanju AS-a Bale je, kako smo već spomenuli, na vlastiti zahtjev izostao s popisa igrača za posljednju prvenstvenu utakmicu sezone protiv Leganesa.  Radi se o utakmici koja je za Real tek formalnost s obzirom da su već osigurali naslov, međutim, ako je Bale profesionalac, a s obzirom na primanje je, onda bi sa suigračima trebao ostati do kraja te odraditi svoj posao. Nažalost, Bale se već duže ne ponaša kao profesionalac te je od kluba tražio predah kako bi imao malo više vremena za odmor, možda neke druge aktivnosti kojima je u posljednje vrijeme zaokupljen. Kao što je to primjerice golf.

Cijelu situaciju Real nije želio komentirati, no, naknadno su pojasnili kako se radi o odluci trenera Zinedine Zidanea, a ne samog igrača, no, svima je jasno da je zapravo inicijator ovog poteza bio Gareth Bale. Osim njega posljednju prvenstvenu utakmicu za Real propustit će i Kolumbijac James Rodriguez. Pored njih, na listi od 22 igrača koji će konkuriati za današnji susret nema ni Marcela te Edena Hazarda. Luka Modrić, kao i uvijek, tu je, i vjerojatno će ostati i iduće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će se događati s Baleom vidjet će se vrlo brzo, već 7. kolovoza, kada će Real igrati uzvratni susret osmine finala Lige prvaka protiv Manchester Cityja, tek će tada biti sve jasnije. Naime, znat će se doista odlazi li Velšanin doista bez pozdrava. Naravno, ne treba zanemariti činjenicu da je Bale puno dao Realu, no, u posljednje vrijeme ponaša se kao da mu je vrijeme isteklo. Španjolski mediji pišu kako nije ni zaslužio dostojanstven oproštaj od kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.