Ivan Santini: Nema više onakve unisone podrške reprezentaciji, igrači sve to osjete

Foto: snimka zaslona

Povremeni hrvatski reprezentativac Ivan Santini zadovoljan je sezonom iza sebe, smatra da trenutno igra najbolji nogomet u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Cijelu svoju karijeru igram u klubovima koji ne stvaraju mnogo prilika, zato sam i naučio vrlo bitnu stvar, davati pogotke iz malo prilika, meni je stvarno potrebno malo da bih zabio. Moram biti maksimalno koncentriram na svakoj lopti, jer nikada nemam puno šansi. Držim da bi mi bilo mnogo lakše igrati u nekoj momčadi koja stvara mnogo više prilika, koja ima veći posjed lopte. Tu bi moja uloga došla do većeg izražaja, ali što je tu je, igram tu gdje igram i posve sam zadovoljan”, kaže Santini za Sportske novosti.

O ulasku u reprezentaciju

“Hvala Bogu da mi se ostvario taj san. Zahvalan sam što sam dobio priliku biti hrvatski reprezentativac. Zahvalan sam što sam imao tu čast trenirati s tim dečkima i odigrati dvije minute protiv Islanda. Možda se te dvije minute čine malo, ali mojim očima to je jako, jako mnogo. Naravno, zahvalan sam što sam igrao i u onoj prijateljskoj utakmici protiv Meksika u kojoj nije igrao najbolji sastav”, kaže Santini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O novom izborniku i njegovom popisu

“Ja sam tu ako treba. Svjestan sam da imamo sjajne napadače, a dosta njih igra u boljim klubovima nego ja. Na izborniku Daliću je odluka hoće li me pozvati. Ja se trudim svaki dan kad treniram, svaki tjedan kad igram utakmicu da bih bio što bolji, ako bude potrebe tu sam, na mene se uvijek može računati. Svatko ima pravo svog izbora. Iznimno cijenim Zlatka Dalića, zbog svega što je napravio. Pokazao se hrabrim, vidi se da je stvarno spreman za tu ulogu hrvatskog izbornika. Nema straha za reprezentaciju”, kaže on.

O obitelji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ne bude dio reprezentacije neće ići u Rusiju – ima suprugu Ivanu i dvije curice Ivu i Saru.

O problemima

” Sad se cijela ta priča pomalo podcjenjuje, nema više onakve unisone podrške, igrači sve to osjete. Nema više niti previše publike, onog navijanja kao što je bilo nekad, nekako se sve srozalo, što ćete, takva su vremena… To je bio najveći problem koji sam ja spoznao kad sam bio u reprezentaciji”, smatra Santini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.