(VIDEO) Burno u engleskom Liga kupu: Arsenal i Manchester City u polufinalu nakon drame

Foto: fah

Nogometaši Arsenala postali su prvi polufinalisti engleskog Liga kupa, nakon što su u srijedu sa 1-0 na svom Emiratesu svladali West Ham, a vodeća momčad prvenstva Manchester City tek je boljim izvođenjem jedanaesteraca uspio doći do pobjede nad Leicesterom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini pogodak u dvoboju Arsenala i West Hama djelo je Dannyja Welbecka, koji se u 42. minuti između dvojice braniča Leicestera u petercu uspio izboriti za loptu i gurunuo ju u mrežu.

Momčad Pepa Guardiole držala je vodstvo na King Power stadionu od 26. minute, kada je strijelac bio Bernardo Silva, sve do sedme minute sučevog vremena. No, tada je domaća momčad izborila kazneni udarac, a Jamie Vardy poslao utakmicu u produžetak. U dodatnih 30 minuta nije bilo pogodaka pa je odluka o polufinalistu ostavljena za lutriju jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvođači su se smjenjivali po tzv. “ABBA” sustavu, a prva sedmorica izvođača, trojica domaćih i četvorica gostujućih, bili su precizni. Došao je red na posljednju dvojicu iz Leicestera. Jamie Vardy je pogodio u završnici utakmice, ali je sada promašio cijeli gol. Riyad Mahrez morao je pogoditi za nastavak raspucavanja, ali je njegov pokušaj obranio vratar gostiju Pedro Bravo i odveo Manchester City u polufinale.

U srijedu su na rasporedu preostala dva četvrtfinalna dvoboja u kojima se sastaju Bristol City i Manchester United te Chelsea i Bournemouth.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.