Izabel Kovačić o zakladi koju je osnovala sa suprugom Mateom: ‘Sama činjenica da možemo nekome pomoći je meni dovoljna’

Foto: Instagram

Izabel Kovačić, supruga hrvatskog nogometaša Matea, upravo je zajedno sa sestrom Ivanom lansirala Lunilou eco-friendly kolekcije kupaćih kostima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na kolekciji smo sestra Ivana i ja radile zadnjih sedam, osam mjeseci. Moram priznati kako nam je dugo trebalo dok nismo pronašle pravi dizajn, materijale i prave proizvođače. Jako smo ponosne na ovaj projekt upravo zato jer je sve bilo toliko kompleksno. S obzirom na visoke eco – friendly standarde, koje smo sestra i ja od samog početka postavile za Lunilou, najviše nam vremena oduzme upravo istraživanje materijala pa smo tako i ovoga puta morale posjetiti nekoliko tvornica diljem Europe kako bismo osigurale za naše klijente samo najbolje. Živimo u zemlji koja se može pohvaliti jednim od najčišćih mora što je u današnje vrijeme rijetkost i mi kroz svoj brend, a i način poslovanja želimo raditi male korake koji će, nadamo se, u budućnosti pridonijeti očuvanju prirodnih ljepota. Kada smo radili istraživanje o materijalima za naše kupaće kostime, jedina nit vodilja nam je bila kako svoje modele učiniti ne samo praktičnim već i ekološki prihvatljivim. Globalno zagađivanje je jedan od najvećih problema modernog društva i prečesto okrećemo glavu od negativnog utjecaja koje korištenje plastike ima na nas život i okoliš. Za jednu plastičnu vrećicu potrebno je 10 do 20 godina da se razgradi, za slamku oko 200 godina, a za plastičnu bocu 450 godina. Mi u Lunilou ne želimo okretati glavu od takvih problema i upravo zato smo odlučili kako će naši kupaći kostimi bit izrađeni od recikliranog polyamidea što se zapravo odnosi na recikliranu plastiku kao što su npr. PET boce, itd. U ovoj kolekciji veliki značaj smo dale i zaštiti od sunca te je cijela kolekcija napravljena sa zaštitom UPF 50 + koji obuhvaća obje vrste UV zraka u svoj faktor zaštite: UVA i UVB. Isto tako kupaći kostimi za one najmanje i najosjetljivije napravljeni su sa dugim rukavima kako bi zaštita bila potpuna. Nama je uvijek teško proizvesti finalni proizvod baš zbog specifičnosti materijala s kojim radimo, ali sretni smo da smo pronašle divne ljude s kojima surađujemo i koji su svoja postrojenja opremili najsuvremenijim strojevima kako bi finalni proizvod bio upravo ono što smo mi zamislile”, otkriva za Divu.

“Uglavnom smo obje uključene u sve i odluke donosimo zajedno. Ja možda više pažnje posvećujem dizajnu, dok je sestra zbog svog prijašnjeg poslovnog iskustva ipak malo više orijentirana prema administraciji i proračunima. A savjete redovito dobivamo sa svih strana tražile mi to ili ne. Naravno da poslušamo sve, ali na kraju ipak sestra i ja napravimo po svom”, otkriva.

Govorila je i o Zakladi Mateo Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sama činjenica da možemo nekome pomoći je meni dovoljna. Ideja o Zakladi bila nešto na čemu smo Mateo i ja dugo radili i svim srcem željeli. Posebno smo ponosni na rad udruge Silab. Upravo zahvaljujući zakladi, vrata Centra Silab otvorili smo 2. studenoga 2017. te započeli s radom i prvim terapijama. Danas smo ponosni i sretni što smo dio SILAB-a jer to je nešto što smo suprug i ja dugo vremena htjeli ostvariti. U ovih nekoliko godina program koji se provodi putem senzorne integracije, fizioterapije i radne terapije pomogao je djeci s oštećenjem sluha, poremećajem govora, poremećajem u ponašanju, Downovim sindromom, autizmom, ADHD poremećajem i ostalim disfunkcijama u psihomotornom razvoju. Ekipa SILAB-a je za poželjeti. Divni ljudi koji su uspjeli u kratkom roku napraviti nevjerojatne stvari i nadam se kako će još dugo dugo to trajati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.