Izbornik i igrač složni: Makedonija se ne smije podcijeniti, ali idemo po pobjedu!

Nakon Slovenije i Grčke, odnosno omjera 1-1 Hrvatsku u utorak očekuje treća utakmica na EuroBasketu 2015. Protivnik je Makedonija – ekipa koja se u utakmici protiv Grčke odlično držala sve do posljednje četvrtine kada je presudilo Grčko iskustvo. U nastavku donosimo razmišljanja izbornika Perasovića, Roka Ukića i Damjana Rudeža uoči večerašnje utakmice koja je na rasporedu od 21:00 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Velimir Perasović:

“To će biti vrlo teška utakmica s obzirom na – znate onu situaciju kad moraš dobiti – a to je uvijek teško. Igramo protiv momčadi koja igra jako strpljivo, disciplinirano u napadu i ima čvrstinu ispod koša. Ukoliko ne prelomiš utakmicu oni znaju igrati. Znaju igrati s pasovima, biti strpljivi i jenostavno moraš stalno raditi, stalno biti ozbiljan ukoliko ne želiš da utakmica doše u situaciju da se rješava u posljednji trenutak. Protiv momčadi koja jako puno šutira za tri poena to je uvijek potencijalna opasnost – možeš otići na 10 razlike, a oni te brzo stignu, što su i pokazali u utakmici s Grčkom. Kad su gubili s puno razlike, vrlo brzo bi to stigli i Grci su tek u posljednjoj četvrtini uspjeli prelomiti utakmicu. To je momčad koja zna igrati košarku, koja igra dugo, strpljivo i koja u kontranapadu puno šutira za tri poena. Sve su to karakteristike momčadi koje mogu biti u negativnom rezultatu pa vrlo brzo preokrenuti rezultat jer ulaze u seriju šuta. Moraš biti i vrlo discipliniran da bi igrao protiv njih!”

Kapetan reprezentacije Roko Leni Ukić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Treba se prije svega oporaviti nakon psihološki dosta teškog poraza protiv Grčke. Makedonija sigurno nije kvalitativno ni blizu Grcima pa čak ni Slovencima, međutim igraju atipičnu košarku s četiri vanjska igrača, puno dobrih šutera i ukoliko te uvedu u svoj ritam mogu biti dosta nezgodni. Sve je na nama. Moramo igrati agresivno i čvrsto, ne dopustiti tu njihovu košarku s puno kretnji i otvorenih šuteva i na vrijeme staviti stvari na svoje mjesto, a onda se nadam da ćemo doći do željenog rezultata. Prejučer smo pokazali da možemo igrati i bez dva nama jako bitna igrača protiv odličnog protivnika i mislim da ukoliko ponovimo obranu, želju i motiviranost s prošle utakmice mislim da sljedeća tri susreta ne bi smjeli dovesti pobjedu u nijednom trenutku u pitanje. Međutim, znamo iz nekog iskustva da imamo dosta problema protiv nominalno lošijih ekipa i da sve moramo ozbiljno shvatiti, a ukoliko bude tako ne treba se bojati za ništa.”

Damjan Rudež:

“Utakmica za koju se moramo jako dobro pripremiti jer Makedonci uopće nisu bezazlena momčad, nego su stvarno dobra ekipa koja može prouzročiti dosta problema ako u utakmce ne uđemo agresivno i spremno od samog početka.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još su ostale Makedonija, Nizozemska i Gruzija za odraditi skupinu u Hrvatskoj.

“Mislim da su to nominalno slabije ekipe od nas, ali kažem, svaka od tih ekipa može stvoriti velike probleme. Nizozemci su recimo pobijedili jednu dobru Gruziju u prvoj utakmici. Svi mogu iznenaditi, ali ako se dobro spremimo, ako budemo koncentrirani i igrali jako od prve sekunde očekujem da ćemo pobijediti sve tri utakmice. To je naravno cilj i nešto što želimo i na tome ćemo i raditi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.