Juventus na prekretnici, Lippi poručio: ”Pirlo je poput Zidanea kad je preuzeo Real, iskoristio je najbolje od igrača i osvojio sve”

Foto: fah

Juventus je nakon debakla u Ligi prvaka te ispadanja od Lyona već u osmini finala dobio novog trenera. Sarri je otišao, neki će reći prekasno, došao je Andrea Pirlo, a s njim, odnosno na njegov poziv, i bivši trener Hajduka, Igor Tudor, koji će mu biti prvi asistent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pirlo bi trebao Juventusu donijeti jedan posve drugačiji izgled, nadaju se tome i navijači. Stara dama osvojila je još jedan naslov prvaka Italije, međutim, s obzirom koliko se uložilo u momčad, to više nije dovoljno. Navijači, kao i čelnici Juventusa, žele iskorak u Ligi prvaka. Ispadanje u osmini finala sve je samo ne korak naprijed.

Pirla hvali i legendarni talijanski trener Marcelo Lippi, koji smatra da je novi trener Juventusa spreman za velike stvari.

“Andrea je rođen da sve radi, a ne samo da bude trener. Sposoban je za gotovo sve. Nasmijava me što ljudi generalno misle o Pirlu, poput toga da je miran i povučen, ali mogu vas uvjeriti kako je on jedan od najduhovitijih ljudi. Ima posebnu karizmu, Juventus je to shvatio”, kazao je Lippi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Andrea Pirlo ima tek 41 godinu te je mlađi i od legendarnog golmana Juventusa Gigi Buffona, no Lippi to vidi kao prednost.

“Još uvijek je poput velikih prvaka koji sada igraju, tako da može ravnopravno razgovarati s Cristianom Ronaldom i Giorgiom Chiellinijem, poput kolega. Zidane je bio sličan kada je preuzeo Real Madrid, pa možda Juveu treba netko s tim kvalitetama u ovom trenutku. Zidane nije donio nikakve tehničke, taktičke ili trenerske inovacije Realu, samo je natjerao momčad da se  osjeća mirno, iskoristio je najbolje od igrača i osvojio sve. Pirlo se, kao Zidane, povukao iz nogometa i uzeo par godina vremena kako bi razmislio te shvatio što želi. Andrea je napravio isto. Baš kao i Zidane, Pirlo je karijeru proveo u velikim klubovima, poznaje filozofiju, kako se osjeća kad pobijediš ili izgubiš, šta znači biti u takvom okruženju“, poručio je na kraju Lippi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.