Kalkulacije za hrvatsku rukometnu reprezentaciju: Najlakši put do finala nije i najlakši put do medalje?

Foto: fah

Pobjedom protiv Bjelorusije (31:25) Hrvatska je izborila plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva dva kola prije kraja grupne faze. Sada posljednja dva kola, kao i uvijek na ovakvim natjecanjima, donose mogućnost kalkuliranja. Naravno, jedina kalkulacija bez kalkulacije je pobijediti sve od početka do kraja i zlato je u džepu, kako ništa nije idealno tako će se vjerojatno odmarati neki igrači ne bi li za presudne utakmice u nokaut fazi bili spremni za presudne minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako proći zamke do završnice?

Hrvatska će u utakmici u s Njemačkom u posljednjem kolu odlučivati o prvom mjestu skupine. Tko osvoji skupinu imao bi lakši posao u osmini finala, ali i najteži mogući u polufinalu. Naime, osmina finala prvoj momčadi iz skupine C donosi četvrtu momčad iz skupine D (Katar ili Argentinu), a četvrtfinale treću iz skupine A (najvjerojatnije Brazil ili Rusija) ili drugu momčad skupine B (najvjerojatnije Slovenija). U polufinalu je gotovo sigurno kako će tu reprezentaciju čekati Francuska, domaćin natjecanja, prvi favorit i branitelj naslova. Teško će biti pobijediti Francuze na njihovom terenu, sve su podredili osvajanju zlatne medalje.

S druge strane ako bude poražena od Njemačke Hrvatska ide u gornji dio nokaut faze te bi s Francuskom mogla igrati tek u finalu. Ipak, tu reprezentaciju bi, nakon izglednog susreta s Egiptom u osmini finala, u četvrtfinalu najvjerojatnije čekala Španjolska, jedan od favorita natjecanja. Kad ste u četvrtfinalu onda ste naišli na presudnu prepreku, naime, poraz u polufinalu i dalje ostavlja mogućnost osvajanja medalje, poraz u četvrtfinalu znači opraštaj od odličja. Odluka nije jednostavna,  jedno je sigurno – svaka kalkulacija, bez obzira koliko možda na prvi pogled bila opravdana, logična, obije se prije ili posije o glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.