Kostelić o najdražoj pobjedi: ‘U Aspenu je napokon eksplodirala ta energija’

kostelić
Foto: snimka zaslona

Na današnji dan prije točno 20 godina hrvatski skijaš Ivica Kostelić ispisao je povijest u utrkama Svjetskog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slalomskoj utrci u Aspenu Kostelić je pobijedio prvi put u karijeri i to startajući s brojem 64. Nakon prve vožnje bio je sedmi, a u drugoj je imao najbolje vrijeme te je s 12 stotinki prednosti slavio ispred Talijana Giorgija Rocce. Kruna sezone bila je u završnici u Flachauu gdje je Ivica osvojio Mali kristalni globus u toj disciplini. Nitko do danas nije pobijedio s tako visokim startnim brojem.

– Često me pitaju koja od mojih pobjeda mi je najdraža i tako me stave u nezgodnu situaciju, kao kada roditelja pitate koje dijete najviše voli. Svaka pobjeda ima svoju priču i svaku pobjedu volim na svoj način. Međutim, pobjeda u Aspenu je ipak posebna, posebnija od drugih. U Aspenu je napokon eksplodirala energija koja se skupljala dugo godina i gorčina koja se skupljala u zadnje tri sezone, kroz koje su me ozljede držale kao životinju na lancu, povlačeći me po bolnicama, ordinacijama i sobičcima što odišu ljudskom nesrećom, dok su moje oči uvijek bile uprte u bjelinu snijega, negdje onkraj bolesničkog prozora. To je bila energija koja se nije mogla zadržati, napisao je Kostelić koji trenutačno sudjeluje u jedriličarskoj transatlantskoj utrci Transat Jacques Vabre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.