Kultni zagrebački vaterpolski div: Hoće li Mladost uskoro riješiti financijske probleme?

Foto: fah

Od nove vaterpolske sezone igrači i stručni stožer vaterpolskog kluba “Mladost” očekuju da Uprava kluba riješi financijske dubioze te da se u natjecanjima Jadranske lige, nacionalnog prvenstva i kupa bore za plasmane u završnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Objektivno dubrovački Jug je jači od svih, a mi bi se s Primorjem, Mornarem i splitskim Jadranom trebali boriti za plasman u završnicu domaćih natjecanja, dok u Jadranskoj ligi treba računati i na uvijek dobro organiziranog i vođenog Jadrana iz Herceg Novog”, rekao je u četvrtak na predstavljanju momčadi za novu sezonu trener Mladosti Ratko Štritof.

Po njegovim riječima glavni cilj sljedeće sezone biti će afirmacija mladih igrača.

“U prvoj momčadi imamo čak sedam nadarenih juniora od kojih je većina nastupila za reprezentaciju Hrvatske koja je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Podgorici osvojila zlatnu medalju. Radi se o iznimno talentiranim igračima koji pokrivaju sve ključne pozicije u momčadi te od njih očekujemo da za dvije-tri godine budu nositelji ove momčadi”, kazao je Štritof.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na nagovor trenera Štritofa igračku karijeru je produžio i nekad najbolji vratar svijeta Frano Vićan koji je odlučio igračku karijeru završiti u Zagrebu.

“Iskreno nisam nakon prošlogodišnjeg rastanka s riječkim Primorjem ni pokušavao u 40. godini tražiti novi klub. Jedini klub koji dolazi u obzir bila je Mladost zato što je Zagreb grad u kojem živi moja obitelj i nisam puno dvojio kad mi je Ratko ponudio mjesto drugog golmana. Znam da je moja dužnost da budem spona između trenera i igrača, odnosno trenerova ruka u bazenu”, kazao je Vićan.

Gotovo identična situacija s još jednim povratnikom u momčad, centrom Hrvojem Brlečićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ove godine ćemo na mjestu centra igrati Fran Paškvalin, mladi Branimir Herceg i ja i mislim da ćemo treneru dati puno veći dijapazon igranja u napadu nego što ga je imao prethodne godine”, kazao je Brlečić koji se nakon šest sezona po treći put vratio u matični klub.

Kapetan momčadi Ivan Milaković tvrdi da financijska situacija još ne utječe toliko na angažman igrača, ali očekuje da će rukovodstvo kluba financijske probleme riješiti u vrlo skorom razdoblju.

“Mi imamo puno povjerenje u našu upravu, a naše je da u bazenu damo sve od sebe. Imamo odličan miks mladih i starijih igrača, kao i relativno mladog trenera i to bi mogla biti dobitna kombinacija. Našu šansu vidim u natjecanjima u Eurokupu i uvjeren sam da ćemo prvi krug kvalifikacija, koji se igra od 14. do 16. listopada u Francuskoj, uspješno proći, a to znači da ćemo u konkurenciji dva francuska kluba i ruskog Šturma izboriti plasman među dva kluba koji će otići u drugi krug natjecanja”, zaključio je Milaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

V.d. direktora kluba Milorad Damjanić zahvalio je svim igračima koji su potpuno svjesni financijske situacije u klubu te izrazio uvjerenje da će se ona u skoroj budućnosti popraviti.

“Ja sam realni optimist i stvarno vjerujem da ćemo u sljedećih 30-do 40 dana riješiti sve financijske obaveze prema igračima, ali i ostala dugovanja koji su se tijekom godine nagomilali u klubu”, rekao je Damjanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.