Kvalifikacije za SP: FIFA pokrenula postupak protiv Engleske i Škotske, spominje se mogućnost uzimanja bodova!

Foto: fah

Disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) pokrenula je postupak protiv Engleske i Škotske nakon što su njihovi reprezentativci tijekom utakmice kvalifikacija za SP 2018. godine na dresovima nosili cvijet maka – u spomen na poginule vojnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pokrenuli smo disciplinske postupke zbog toga. Ne možemo komentirati niti nagađati o ishodu postupka,” poručili su iz krovne nogometne organizacije.

FIFA je uoči utakmice, koju su Englezi dobili 3-0, upozorila da bi nošenje maka na majicama imalo političku, vjersku i komercijalnu poruku, što je u suprotnosti s pravilima FIFA-e koja takve simbole izričito zabranjuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski i škotski savezi očekuju kaznu iako su odluku FIFA-e nazvali skandaloznom. Nadaju se samo novčanoj, ali mediji spominju i moguće oduzimanje bodova u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo budući da FIFA ovaj potez tretira kao politički.

Britanska premijerka Theresa May stala je u obranu nogometni saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Britanski nogometaši željeli su odati počast ljudima koji su izgubili život u borbi za svoju domovinu i spas svijeta. FIFA bi to morala poštovati”, kazala je Theresa May.

Utakmica između engleske i škotske reprezentacije igrala se 11. studenog kada se u Velikoj Britaniji obilježava Dan sjećanja na sve pale vojnike (Armistice Day). Na Dan sjećanja ili Dan makova (Poppy Day) obilježava se završetak prvog svjetskog rata, točnije primirje koje je 11. studenog 1918. Njemačka potpisala sa silama Antante i tako okončala neprijateljstva na Zapadnom frontu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.