Legendarni bivši talijanski izbornik: ”U mom malom gradu se još nekako držimo, ali, prijatelji mi umiru”

Foto: Snimka zaslona

Bivši izbornik talijanske reprezentacije, legendarni Arrigo Sacchi, prije dvadeset, trideset godina, bio je na vrhuncu svoje popularnosti, danas, sa 74 godine na leđima, povremeni je sportski komentator. S obzirom na godine, a u kontekstu činjenice da je Italija jedno od najvećih žarišta pandemije koronavirusa, Sacchi je zabrinut za svoj život te ne izlazi iz svoje vile u Fusignanu pored Ravenne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sacchi je 1. travnja proslavio svoj rođendan primanjem telefonskih čestitki, a tim su ga povodom kontaktirali i iz Gazzette dello Sport.

”Kako je? Osobno dobro, što se zdravlja tiče, ali inače… Ovo je užas. U mom malom gradu se još nekako držimo, nije kao u Bergamu ili Milanu, ali nema dana da ne doznam kako mi neki prijatelj ili poznanik nije završio u bolnici ili preminuo. Sam. Bez ikoga svog pored sebe. Stravično ”, kazao je legendarni talijanski trener te je dodao:

” Nismo se postavili kako treba. Taktika i analiza protivnika bili su katastrofalno loši. Zakasnili smo sa reakcijama.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O nogometu? Sacchi trenutno ne razmišlja o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu…

”Nije vrijeme za razmišljanje o tome. Prvi put u zadnjih pola stoljeća nisam sav u nogometu. Malo sam posložio neke svoje stare bilješke i snimke, ali to je sve. Mogu baciti oko na neku snimku. Ne mogu se natjerati razmišljati o tome kako je najbolje riješiti ovu situaciju što se nogometa tiče. Nogomet stoji. Odgovorni neka razbijaju glavu o datumima i kalendaru.”

Podsjetimo, Arrigo Sacchi je svojedobno Milan odveo na krov svijeta, danas taj klub više ili manje životari u Serie A, daleko je od stare slave, kao najtrofejniji talijanski klub kad su u pitanju naslovi u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Danas su vrijednosti izokrenute. Žao mi je Zvone Bobana (51) koji je upravo iz tog razloga kratko bio u Milanu. Došla su vremena u kojima se jedan Milan mora ugledati na Atalantu, gledati ju kao model i uzor. Milan treba igrače sa osjećajem pripadnosti i ponosom što su dio nečeg tako velikog kao što je taj klub. A toga danas nema”, poručio je Arrigo Sacchi, prenosi portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.