Liga za prvaka – Pobjede Cedevite i Splita

Zagreb, 05.04.2016. Utakmica 2. kola Lige za prvaka RH, Cedevita - Zagreb. Na fotografiji Miro Bilan, Marino Sarlija. HINA/ Daniel KASAP/ dk

Košarkaši Cedevite i Splita ostvarili su uvjerljive pobjede u susretima 2. kola Lige za prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita je u Domu sportova porazila gradskog suparnika Zagreb 116-79, dok je Split na Gripama slavio protiv Gorice 75-56.

Zagreb se odlično držao do poluvremena, čak je na odmor otišao s košem viška (55-54), no u nastavku je Cedevita ubacila u brzinu više, a igra ‘mrava’ se raspala. Cedevita je dobila drugi dio čak 62-24 za uvjerljivu pobjedu. Najefikasniji igrači u pobjedničkim redovima bili su Marko Arapović sa 25 koševa i pet skokova, James William White sa 21 košem, Luka Babić sa 16, Luka Žorić sa 15, te Jacob Pullen sa 13 koševa. Kod Zagreba najefikasniji su bili Jakov Vladović sa 20 i Miralem Halilović sa 17 koševa.

Dvoboj na Gripama bio je neizvjestan tek u prvoj četvrtini koju je domaćin dobio sa četiri koša prednosti (20-16). Na poluvremenu je bilo plus 13, a na koncu treće četvrtine i 25 koševa prednosti (66-41). U posljednjoj dionici Gorica je tek malo ublažila poraz. Kod Splita su najefikasniji bili Josip Jukić sa 17 koševa i 12 skokova i Goran Filipović sa 11 koševa, dok su Goricu predvodili Marin Zrnić sa 14 i Ante Mašić sa 13 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu se sastaju Šibenik i Cibona, a drugo kolo će zaključiti Kvarner 2010 i Zadar susretom u četvrtak.

Na ljestvici vodi Cedevita s dvije pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.