Međunarodni skandal: HRT pod istragom FIFA-e, Drago Ćosić navodno dilao karte za finale SP-a

Foto: hrt

Drago Ćosić, HRT-ov komentator koji je iz Rusije prenosio utakmice sa Svjetskog prvenstva, navodno je sudjelovao u prodaji ulaznica za nogometne utakmice na crnom tržištu. Cijena takve karte je gotovo 20.000 eura, a priča se da su na crnom tržištu nuđene čak četiri karte za tu utakmicu. No, na kraju ipak nisu prodane, jer je njihova prodaja bila u posljednji tren blokirana od FIFA-e, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je otkriveno zahvaljujući Fédération Internationale de Football Association (FIFA), koja je od European Broadcasting Uniona (EBU) zatražila očitovanje o tome zbog čega se ulaznice koje su dodijeljene EBU na crnom tržištu prodaju po vrtoglavim iznosima. EBU je potom zatražio očitovanje od HRT-a, jer su, prema serijskim brojevima, to bile ulaznice koje je dobio HRT.

Pokrenuta je istraga, te su na razgovor pozvana dva HRT-ova djelatnika – navodno je riječ o Dragi Ćosiću i Saši Dediću.

“Prozvani kolege ravnateljstvu su kazali kako su oni ulaznice za utakmice na Svjetskom nogometnom prvenstvu podijelili svojim prijateljima te da pojma nemaju jesu li ih ti njihovi prijatelji iskoristili za odlazak na stadione ili su ih prodavali. Međutim, daljnja istraga pokazala je da je u ime HRT-a čak četrdeset ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo zatraženo nekoliko mjeseci prije početka tog velikog sportskog događaja, kao i da nitko službeno s HRT-a nije znao da je netko te ulaznice tražio. Sigurno je nadalje da karte nisu dobili ni djelatnici HRT-a, niti naši poslovni partneri”, rekao je izvor s HRT-a za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva su djelatnika navodno tražila i dobila ukupno četrdeset ulaznica, kojima su potom raspolagali prema vlastitom nahođenju. U tijeku je disciplinski postupak protiv dva HRT-ova djelatnika koji bi, predviđa, mogao završiti najstrožom mogućom mjerom – otkazom.

“Nemamo komentara, ali možemo potvrditi da je interni postupak u tijeku”, kažu s Prisavlja.

“Žao mi je, ali baš ništa na ovu temu ne mogu niti kazati, niti komentirati”, rekao je Ćosić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve manje nacionalna televizija: Što će RTV pretplatnici gledati na HRT-u u terminima u kojima igraju Vatreni?

Hrvatska televizija, kojoj se plaća obavezna RTV pristojba, kako smo već pisali, ostala je i definitivno u sljedeće četiri godine bez hrvatske nogometne reprezentacije.

Komercijalna televizijska postaja Nova TV će prenositi sve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na svim natjecanjima u naredne četiri godine, a to se odnosi na kvalifikacije za EURO i na samom EURU 2020. kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022., kao i UEFA-inu Ligu nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRT je polako, korak po korak, iz godine u godinu, gubio bitku s komercijalnim televizijama, redom su ostajali bez najboljih sportskih komentatora i legendi uz koje su mnogi odrastali, i na koje su se gledatelji više ili manje naučili, od Bože Sušeca, do Miće Dušanovića, Željka Vele, Ivice Blažićka…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.