Nakon mjeseca nogometne euforije pogledajte koliko je porasla podrška predsjednici!

Foto: fah

Dnevnik Nove TV u drugom dijelu istraživanja Crobarometar otkriva koliko je, nakon mjeseca nogometne euforije, porasla podrška radu Predsjednice, kako je ocijenjen rad institucija i kako s dojmom kod građana stoje političari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podrška radu Predsjednice značajno je porasla. Nakon nekoliko mjeseci pada potpore, posljednje istraživanje donijelo joj je veliki skok – s 46 posto prošloga mjeseca na 57 posto potpore u srpnju. Sada je na razini veljače ove godine.

Ocjena rada institucija

I ostala dva pokazatelja, opći dojam i ocjena rada institucije također su u porastu, kako za Predsjednicu, tako i za Sabor i Vladu. Predsjednica srpanj završava s 3,14 odnosno trojkom, Vlada s 2,31, a Sabor s 1,92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srpnju, ispitanici najviše pozitivnog dojma imaju o predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, njih 67 posto. Slijede predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić s 48%, predsjednik Mosta Božo Petrov s 46% i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s 45%.

Pozitivne ocjene za predsjednicu

Nedavno je stručnjak za odnose s javnošću Božo Skoko na pitanje kako gleda na ponašanje političara tijekom prvenstva, posebno predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, rekao je da je s kolegama na fakultetu prikupljao objave u stranim medijima i da je više od 90 posto tih objava o predsjednici bilo pozitivno. “Ona je prekršila protokol, čini mi se svjesno, a umjesto zgražanja, privukla je simpatije svijeta”, kazao je Skoko i dodao da je njezino ponašanje u stranim polučilo “euforiju simpatije” i privuklo dodatnu pozornost na Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.