(VIDEO) NBA prvaci Cleveland Cavaliers obranu naslova počeli pobjedom na krilima LeBron Jamesa, poraz Warriorsa

Aktualni NBA prvaci Cleveland Cavaliers su obranu naslova počeli pobjedom do koje ih je predvodio LeBron James, dok su prošlosezonski finalisti Golden State Warriors doživjeli poraz odmah na otvaranju sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James je upisao triple-double u pobjedi Clevelanda od 117-88 nad New York Knicksima. Utakmicu je završio sa 19 pogodaka, 11 skokova i 14 asistencija. Najučinkovitiji igrač utakmice bio je Kyrie Irving sa 29 pogodaka.

Cleveland je utakmicu počeo silovito i prvu je četvrtinu zatvorio rezultatom 21-8. Knicksi su uhvatili ritam u drugoj četvrtini i izjednačili na 41-41 pred kraj poluvremena zahvaljujući seriji od 10-0. Cleveland je opet pojačao u trećoj četvrtini i odvojio se nakon serije od 13-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod New Yorka najbolji je bio Carmelo Anthony koji je zabio 19 koševa od čega 13 u prvom poluvremenu. Derrick Rose je dodao 17 koševa, a Kristaps Porzingis 16 uz pet skokova.

U Oaklandu su Golden State, koji su prošle godine postavili rekord sa 73 pobjede u regularnom dijelu, doživjeli poraz od konferencijskih rivala San Antonia 100-129. Kawhi Leonard je bio najbolji strijelac zabivši 35 koševa, a pratio ga je LeMarcus Aldridge sa 27 pogodaka. Jonathan Simmons, koji je ušao s klupe, ubacio je 20 koševa.

Pojačanje Warriorsa Kevin Durant je u svom prvom nastupu za prošlogodišnje finaliste zabio 27 koševa, a najkorisniji igrač NBA Stephen Curry, koji je utakmicu završio sa 26 koševa, opisao je ovaj poraz kao “nježni šamar”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj utakmici koja je igrana sinoć Portland Trail Balzers su sa 113-104 pobijedili Utah Jazz, a do pobjede ih je odveo raspoloženi Damian Lillard koji je ubacio 39 koševa.

Cleveland Cavaliers – New York Knicks 117-88
Portland Trail Blazers – Utah Jazz 113-104
Golden State Warriors – San Antonio Spurs 100-129

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.