Novi izazov u karijeri bivšeg hrvatskog reprezentativca Ognjena Vukojevića

Foto: fah

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ognjen Vukojević pred sobom ima novi izazov. Uz dužnost izbornika hrvatske U-20 selekcije, te skauta A reprezentacije, Vukojević je prihvatio mjesto pomoćnog trenera kijevskog Dinama, kluba u kojem je proveo sedam godina svoje igračke karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S kijevskim Dinamom Vukojević je potpisao dvogodišnji ugovor, bit će pomoćnik legendarnog rumunjskog trenera Mircee Luceskua. Uz vrhunskog stručnjaka kakav je Lucesku, kaže, može se mnogo toga naučiti i napredovati.

– On je Alex Ferguson Balkana, istočne Europe, svjetski trener koji je trenirao mnoge velike klubove i reprezentacije. Čast mi je da mogu biti njegov pomoćni trener, da mogu puno toga naučiti, kaže Vukojević.

Budući da je izbornik reprezentacije do 20 godina i skaut Zlatka Dalića u A selekciji, Vukojević je prije ulaska u ovu ukrajinsku avanturu morao tražiti dopuštenje Hrvatskog nogometnog saveza. Nije bilo problema, no hoće li biti problema s usklađivanjem obveza?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Naravno da će ovo zahtijevati ogromno odricanje, ogroman rad, međutim, nogomet je moj život, stvarno ga živim od 0 do 24, veselim se svakom treningu, svakoj utakmici, svakoj pripremi i analizi i vjerujem da će biti sve u redu.

Kao igrač, Vukojević je u sedam godina provedenih u Dinamu skupio više od 200 nastupa i osvojio četiri trofeja – prvenstvo, kup i dva Superkupa. Posljednje četiri godine prvenstvom je dominirao Šahtar, tako da je jedan od glavnih ciljeva za sezonu koja dolazi povratak Dinama na vrh ukrajinskog nogometa.

– S obzirom da kreću kvalifikacije za Ligu prvaka, Liga prvaka je prvi cilj, potom prvenstvo Ukrajine i probati naslov vratiti u Kijev, Šahtar je ove godine tu bio bolji, i naravno, nacionalni kup, koji je ovdje uvijek zanimljiv. Bit će teško na tri fronta, a znamo da Dinamo Kijev svake godine ima velike ambicije, i da se želi vratiti na one stare staze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sportskog direktora Šahtara nedavno je imenovan Darijo Srna, pa će Vukojević, kao i nekada u igračkim danima, voditi veliku borbu s legendarnim kapetanom Vatrenih. Njihov prvi obračun dogodit će se 25. kolovoza u ukrajinskom Superkupu.

– S Darijom sam dugi niz godina i jako dobar prijatelj i suigrač i u reprezentaciji, a i u Ukrajini smo dugo godina bili konkurenti igrači, a sada se dogodilo da ćemo i na drugim funkcijama opet imati nogometne duele. Sigurno će biti jako zanimljivo, dodaje Ognjen Vukojević, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.