O Matei i njenom zlatu: Kad ‘hrvatskim’ medijima nije vijest ono što je bilo danas nego prije nekoliko godina

Foto: fah

Hrvatska sportska heroina dana, pa čak možda i cijele ove olimpijske godine, svakako je mlada Matea Jelić iz Knina, grada koji se četiri godine nalazio pod okupacijom velikosrpskih terorista, koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila zlatnu medalju. Ukupno 12. zlato za hrvatski sport na Ljetnim olimpijskim igrama. Ovo je prvo zlato za hrvatski taekwondo. I po tome je, između ostaloga, njen rezultat poseban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matea danas ima 23 godine, dakle, ima još i vremena. Jedan bivši dugovječni udbaš, a još uvijek živ,  s 23 godine nije uopće još bio ni punoljetan, s obzirom kako kod njega godine idu. No vratimo se Matei koja je nakon osvojenog zlata rekla:

“Zadnjih 14 sekundi ne mogu opisati, ja to nisam sama izvukla, ta snaga je došla od nečega većeg od mene. Svi ljudi koji su uz mene valjda su mi dali tu snagu. Jedva se čekam vratiti u Hrvatsku i proslaviti ovo zlato s dragim ljudima. To će mi biti najdraži dio svega ovoga, priznala je Kninjanka. Naučila sam da trebam vjerovati u sebe do kraja. Sve ispadne tako kako je Bog zamislio i to je to. Ja se skroz isključim i budem u trenutku. Nadam se da sam pokazala ljudima da ne stanu do zadnje sekunde, ne isplati se odustati. To je lekcija i meni. Za cijeli život…”

”Da sve na kraju ispadne kako je Bog zamislio” nije vijest u našim medijima, na tu su se izjavu neki mediji, od kojih su neki hrvatski onoliko koliko su i marsovski, tek ”ovlaš” osvrnuli, ali su zato svi objavili ”tajno snimanje” Matee Jelić sa zlatom s Olimpijsih igara koje je prije devet godina u Londonu osvojila – Srpkinja. Da je to zlato osvojila djevojka s Venere ne bi nikoga zanimalo, po tome dio ”hrvatskih” medija pokazuje onu stvarnu šovinističku nit od koje očito ne može pobjeći. Kakve veze ima to što se Matea prije nekoliko godina fotografirala s medaljom koju je osvojila ”Srpkinja”? Nije ju osvojila na Otvorenom prvenstvu ‘Krajine”, nego na Olimpijskim igrama u Londonu i malo koji bi mladi sportaš odolio da se fotografira s medaljom s Olimpijskih igara, o kojoj, naravno, sanja, kao i svi sportaši, ako bi mu se ukazala prilika. Koji sportaš u tinejdžerskim godinama ne sanja o Olimpijadi, pa i medalji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je imala 16 godina evo što je Matea rekla na pitanje koji joj je san?

“Otići na Olimpijske igre i osvojiti medalju.”

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli UntilIwin (@mateajelic)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Prije nekoliko godina bila je u stanu Milice Mandić, borkinje iz Srbije koja je 2012. postala olimpijska pobjednica u Londonu.

Jelić je posudila zlato od Mandić i fotografirala se za uspomenu, tu ”tajnu” otkrila je tek prije tri mjeseca na svom Instagramu”, pišu ”hrvatski mediji”.

”Ubit će me Milica Mandić. Mislim da je vrijeme da priznam, osim što sam pojela sve slatkiše u stanu kad te nije bilo, uzela sam i olimpijsko zlato iz vitrine i slikala se. Pustila sam da prođe par godina da me ne zadaviš”, napisala je Matea, dok joj je Milica Mandić odgovorila.

”Hahahaha, preslatka je slika. To nije ništa, moja sestra je uzela medalju i vozila se autobusom svuda po Beogradu”, napisala je Milica Mandić, ne zaboravimo reći da je Milica ”Srpkinja”, jer to je očito ”hrvatskim” medijima najvažnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, nije vijest ono što je bilo danas, nego ono što je bilo prije nekoliko godina i nije svaka vijest od prije nekoliko godina važna, neke su važnije.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.