Odbrojavanje do spektakla u Moskvi: Rebić ne igra, Vrsaljko spreman? Dalić poručuje; ‘Nema alibija, možemo i više od polufinala’

Foto: Twitter

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 20 sati igra možda i najvažniju utakmicu u svojoj povijesti. Polufinale Svjetskog prvenstva ne igra se svaki dan, posljednji puta Vatreni su u polufinalu bili 1998. godine, poraženi su od Francuske, ali su zato u borbi za 3. mjesto svladali Nizozemsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni navijači Vatrenih diljem svijeta uvjereni su kako je ovo generacija, predvođena Lukom Modrićem, ona koja je sposobna otići i korak dalje od legendarnih Vatrenih koje je prije 20 godina predvodio Miroslav Ćiro Blažević.

Protivnik u polufinalu Vatrenima je, kao što vjerujemo svi u Hrvatskoj, ili barem ogromna većina, zna – Engleska, koja naslov prvaka čeka 52 godine. Posljednji puta među četiri najbolje reprezentacije Svjetskog prvenstva bili su davne 1990. u Italiji. I oni su gladni trofeja, cijela Engleska također gori od euforije, ali i optimizma. Bilo je čak i nekih uvredljivih te podcjenjivačkih napisa u njihovim medijima na račun hrvatske reprezentacije te općenito Hrvatske kao države. Moglo bi im se obiti o glavu.

Cijela je Hrvatska u pozitivnoj euforiji, koja zemlju trese već danima, a u Moskvi bi Vatrene moglo bodriti oko 12 000 navijača, navodno će isto toliko Engleza biti na stadionu Lužnjiki. Ni pljusak nije pokolebao hrvatske navijače, dok se nad stadion u Moskvi nadvila duga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazire se i sastav hrvatske reprezentacije. Prema posljednjim informacijama upitan je nastup Ante Rebića, ukoliko on neće biti Zlatku Daliću na raspolaganju trebao bi zaigrati Andrej Kramarić. Dobra je vijest da bi mogao zaigrati, unatoč upozorenjima, pa i prijetnjama, iz Madrida, Šime Vrsaljko, koji će, kako sada stvari stoje, pokušati stisnuti zube, ipak se polufinale Svjetskog prvenstva igra jednom u životu, posebno ako ste Hrvat ili s druge strane Englez.

Na posljednjoj presici prije utakmice izbornik Dalić je kazao da Vatreni ne misle sada, na pragu finala, stati.

“Nema alibija. Ovo je zadnje SP Luke Modrića, znamo da možemo više od polufinala i došli smo to napraviti”, poruka je hrvatskog izbornika iz Moskve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.