Tako odlazi prvak: Na vrhuncu, kao pobjednik, Nico Rosberg završio karijeru i izazvao šok u svijetu sporta!

Foto: fah

Samo tjedan dana nakon što je postao svjetski prvak Formule 1 Nico Rosberg objavio je kraj karijere. Drugim riječima, 31-godišnji Nijemac odlučio je otići nakon sezone koja mu je bila najbolja u sportskom životu, dakle s vrha napušta Formulu 1, kao pravi šampion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki će reći da je to zato što se boji da iduće sezone neće izdržati nalet Lewisa Hamiltona, Britanca koji također vozi za Mercedes i koji je sezonu završio sa serijom pobjeda, no, za potpuni preokret bilo je prekasno. Kako god bilo Rosberg odlazi kao pobjednik te neće niti pokušati braniti titulu sljedeće sezone.

Foto: fah
Foto: fah

“U posljednjih 25 godina utrkivanja, moj cilj je bio samo jedan, postati prvak. Kroz naporan rad, bol, žrtvovanje, to sam uspio postići. Popeo sam se na svoju planinu i osjećaj je odličan. Moja trenutno najjača emocija je duboka zahvalnost svima koji su me podržali na putu do ostvarenja ovog sna”, poručio je Rosberg, koji je ove sezone osvojio naslov ispred momčadskog kolege Lewisa Hamiltona nakon 9 pobjeda u 21 utrci.

Foto: fah
Foto: fah

Naravno da je ovakva odluka šokirala brojne fanove diljem svijeta, pogotovo Njemačkoj, koji se pitaju kako će Rosbergova odluka utjecati na ostale vozače, jer mnogi bi voljeli uskočiti na njegovo mjesto u Mercedesov bolid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na društvenim mrežama pojavljuju se brojne reakcije nezadovoljnih, iznenađenih te, naravno, tužnih fanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.