Poraz Ćorića na startu

Foto: fah

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u 2. kolo ATP turnira u Halleu, bolji od njega bio je Belgijanac David Goffin sa 7-6 (5), 6-7 (3), 6-4 nakon dva sata i 47 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to četvrti međusobni susret Ćorića i Goffina i četvrta pobjeda belgijskog igrača.

Ćorić je loše započeo susret, nije prijetio Goffinu na Belgijančev početni udarac, dok se jako mučio na svom servisu. U svom prvom servis-gemu bio je suočen sa 15-40, ali se uspio izvući dobrim servisima, no kod zaostatka 2-3 s nekoliko je promašaja ponudio nove “break-lopte” Goffinu, a ovoga puta Belgijanac je odlično pogodio retern za “break”. No, kada je Goffin servirao za prvi set Ćorić je uspio osigurati, a zatim i realizirati svoju prvu “break-loptu” za povratak u dvoboj. U “tie-breaku” Ćorić je poveo sa 4-0, no potom je zaredao s nekoliko loših poteza s kojima je vratio Goffina u rezultatsku ravnotežu, da bi se ključni trenutak dogodio pri Ćorićevu vodstvu od 5-4. Naš je mladi igrač odlično servirao, te izašao na mrežu, no potom je promašio lagani volej, pa je umjesto dvije set-lopte za Ćorića rezultat bio 5-5. Goffin je u sljedećem poenu stigao do “mini-breaka” i potom iskoristio prvu set-loptu.

Kada je Ćorić izgubio servis u prvoj igri drugog seta činilo se kako Goffin lako stići do nove pobjede. Ipak, odmah u sljedećoj igri Ćorić je vratio “break”, a kako do kraja te dionice igre više niti jedan igrač nije uspio zaprijetiti suparniku oduzimanjem servisa ušlo se u novi “tie-break”. Ćorić je ponovno mnogo bolje otvorio odlučujuću igru, poveo sa 5-1, ali ovoga je puta uspio i zadržati tu prednost i odvesti susret u treći set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom odlučujućeg seta oba su igrača imala prilike za “break”, Goffin jednu u drugoj igri, a Ćorić dvije vezane u trećoj, no nisu uspjeli stići do prednosti. Ključnim se pokazao 10. gem u kojemu je jedna loša procjena odvela Ćorića u poraz. Naime, on je kod rezultata 30-15 zaustavio igru prilikom jedne izmjene udaraca s osnovne linije smatravši kako je Goffinov udarac završio u autu. No, “Oko sokolovo” mu nije dalo za pravo, te je rezultat poravnat na 30-30 nakon čega je Ćorić napravio dvostruku servis pogrešku i ponudio Goffinu meč-loptu. U posljednjem poenu Ćorićev udarac udario je u vrh mreže nakon čega je loptica pala na njegovu stranu terena, te je Goffin izborio prolazak dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.