Potpora HVS-u za podnošenje kandidature za organizaciju Europskog prvenstva u vaterpolu 2022.

Foto: fah

Vlada je na sjednici u četvrtak dala suglasnost Hrvatskom vaterpolskom savezu za podnošenje kandidature za organizaciju LEN Europskog prvenstva u vaterpolu koje bi se održalo u Splitu 2022. godine, a tim povodom predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je predstavnike Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS), predsjednika Predraga Svobodu, dopredsjednika Pericu Bukića i izbornika Ivicu Tucka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici HVS-a zahvalili su Plenkoviću na potpori vaterpolu, kao jednom od najtrofejnijih hrvatskih športova te istaknuli da je od osamostaljenja Hrvatska osvojila 24 medalje na velikim natjecanjima, od čega u posljednjih 11 godina čak 19 medalja, navodi se u priopćenju Banskih dvora nakon sastanka.

“Predsjedniku Vlade predstavljen je projekt kandidature Hrvatskog vaterpolskog saveza za organizaciju LEN Europskog prvenstva u vaterpolu u Splitu 2022. Ukoliko na sastanku u Bruxellesu HVS-u bude povjerena organizacija Europskog prvenstva u vaterpolu, Središnji državni ured za šport će u izradi prijedloga državnog proračuna Republike Hrvatske za 2020. godinu i projekcija za 2021. i 2022. godinu, na svojim proračunskim pozicijama planirati adekvatna sredstva u svrhu organizacije tog prvenstva”, stoji u priopćenju.

Odluka o domaćinstvu bit će donesena na Skupštini LEN-a koja će se održati 13. listopada Bruxellesu, a Vlada je odlukom na sjednici zadužila Središnji državni ured za šport da na svojim proračunskim pozicijama planira sredstva u iznosu od 5,625 milijuna kuna za 2020. godinu, isto toliko za 2021. godinu te 7,7 milijuna kuna za 2022. godinu, odnosno ukupno 19 milijuna kuna za to domaćinstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatski vaterpolski savez do sada se već više puta dokazao kao odličan organizator velikih natjecanja od kojih se ističu Svjetsko prvenstvo juniora u Šibeniku 2009. godine, zatim Europsko prvenstvo juniora u Rijeci 2011. godine dok je najbolji dokaz organizacijskih sposobnosti Europsko prvenstvo seniora u Zagrebu 2010. godine”, dodaje se u Vladinom priopćenju nakon sastanka premijera Plenkovića i predstavnika HVS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.