Povratak mladih hrvatskih olimpijaca

Hrvatski sportaši koji su od 16. do 28. kolovoza u kineskom gradu Nanjingu sudjelovali na 2. olimpijskim igrama mladih (OIM) vratili su se danas u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zagrebačkoj zračnoj luci dobrodošlicu su mladim sportašima zaželili predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop, savjetnik predsjednika RH za sport Branko Tušek, te predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Grada Zagreba.

Na OIM u Nanjingu nastupilo je dvadeset i četvero hrvatskih sportašica i sportaša koji su u konkurenciji 3.800 sportaša u dobi od 15 do 18 godina iz 204 nacionalna olimpijska odbora osvojili šest odličja od čega tri zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane. S zlatnim odličjem se u Hrvatsku vratili judašica Brigita Matić, taekwondašica Ivana Babić i plivač Nikola Obrovac. Jedino srebrno odličje osvojio je boksač Toni Filipi, dok su se brončanim medaljama okitili boksač Luka Plantić i judašica Brigita Matić za nastup u ekipnoj konkurenciji.

Sa zlatom i brončanom medaljom mlada splitska judašica Brigita Matić ujedno je i najuspješnija hrvatska predstavnica na 2. OIM. Na korak do medalja, osvojivši peta mjesta u svojim disciplinama, bili su i gimnastičar Jakov Vlahek na konju s hvataljkama, streljačica Ivana Babić u zračnoj pušci na 10 metara te veslački dvojac Ivo Bonacin i Bernard Samardžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvim OIM, koje su prije četiri godine održane u Singapuru, hrvatski su se mladi olimpijci vratili s četiri medalje.

Glavni grad Argentine, Buenos Aires će 2018. godine ugostiti sljedeće ljetno izdanje OIM-a, a zimsko izdanje održat će se 2016. godine u norveškom Lillehammeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.