Predsjednik Lyona: ”Moramo spasiti francusku ligu, ako treba odbacimo Ligu prvaka”

Foto: fah

Pandemija koronavirusa zaustavila je sportska natjecanja diljem svijeta. Europa je danas svjetsko žarište pandemije. UEFA je odgodila Europsko prvenstvo za iduće ljeto kako bi dala vremena i prostora da se uredno završe nacionalna prvenstva te Liga prvaka i Europska liga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, što bi trebalo imati prioritet? Domaća natjecanja ili europski kupovi? Ako pitate predsjednika Lyona prioritet ima domaća liga. Naime, predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas želi da “Le Championnat” bude prioritetan u odnosu na Ligu prvaka i Europa ligu kada se o tome bude odlučivalo, a uskoro će se odlučivati.
“Ako želimo spasiti francusku ligu, moramo je završiti do 30. lipnja kako ne bi ugrozili i iduću sezonu,” kazao je Aulas za francuske medije.

“Moramo biti odlučni i hrabri. Ako treba moramo odbaciti Ligu prvaka, Europsku ligu i finale domaćeg Kupa. Moramo se koncentrirati na ligu,” kazao je gazda Lyona.

Predsjednik Lyona poslao je poruku da je važno završiti nacionalno prvenstvo pa makar to bilo pred praznim tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Lyon je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka pobijedio favorizirani Juventus 1:0 te ima solidne izglede za plasman u četvrtfinale. Uzvratni susret u Torinu će se odigrati kad se za to steknu uvjeti.

Glede domaćeg prvenstva Lyon se trenutno nalazi na sedmom mjestu te ima 40 bodova, deset manje od Rennesa, koji drži treće mjesto na ljestvici, posljednje mjesto koje osigurava kvalifikacije za Ligu prvaka.

Vodeća momčad francuskog prvenstva je nedodirljivi PSG sa 68 osvojenih bodova, Marseille je na drugom mjestu sa 56 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.